כאן נרשמים לבלוג
רוקחת החלומות גם ברשתות החברותיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

December 7, 2019

צ'ורבה הוא למעשה מרק חמוץ, כל מרק חמוץ. במקומותינו הצ'ורבה מזוהה בעיקר עם המטבח הרומני, אף כי קיימות גרסאות שלו גם במטבח הערבי (שורבה) ובמטבחים בלקניים נוספים.

קיימים סוגים שונים של מרקי צ'ור...

December 6, 2019

שנים אוכלים אצלנו את פשטידת תפוחי האדמה הזו. הפשטידה של אמא, שכולנו (3 הבנות) מכינות כבר שנים בעצמנו. היא כל כך טעימה, אין מי שלא אוהב אותה - בעלים, נכדים ושאר מרעין. אף פעם לא אומרים לה לא. כזו טובה...

December 1, 2019

מתכון נוסף לסלמון - הדג המלכותי האהוב כל כך.

אפשר להכין כפילה בשלמותו (חצי דג ללא עצמות), אפשר פילה מחולק למנות (האופציה המועדפת עלי) ואפשר גם סטייק סלמון.

בכל מקרה - ההכנה פשוטה ומהירה מאוד, והתוצאה מש...

November 16, 2019

תורמוס מבושל במלח הוא חלק מזכרונות הילדות שלי (ובודאי גם של רבים אחרים). הדוכנים הקטנים בשולי הדרכים בהם היינו קונים שקית קטנה של גרגרי תורמוס אחרי טיול בחיק הטבע, הנישנוש המתקתק-מלוח בדרך הבית בסיומו...

September 17, 2019

הדג המלכותי בגרסה אסיאתית קלאסית.

מתכון פשוט להכנה ובטוח - אם תקפידו על זמני השימוש - יהיה קשה לפספס במנה הזו. נהדר לחג, ובכלל.

מה נצטרך (8-12 מנות)

2 ק"ג סלמון מפולט וחתוך למנות (להשאיר את העור) - את כל...

September 13, 2019

בשר טחון הוא מצרך חובה אצלי במטבח. אני קונה אצל הקצב שלי טחון טרי שטוחנים לנגד עיני (בד"כ צוואר, נתח שיש לו את מידת השומן המדוייקת, בלי שום תוספות), כך שאני יודעת בדיוק מה יש שם, ובבית מקפיאה בחבילות...

September 7, 2019

אין כמו מרק קר בשלהי הקיץ הלוהט, ואחרי ששיתפתי אתכם במתכונים לצזיקי (מרק יוגורט ומלפפונים) שמגיע מאזור הבלקן ולבורשט (חמיצת סלק) שמקורו במרכז-מזרח אירופה - קבלו את הגספצ'ו - מרק עגבניות קר, היישר מחצי...

August 22, 2019

המטבח ההונגרי ידוע בהיותו כבד ועשיר, חריף ומתובל, עושה שימוש רב בתפוחי אדמה, כרוב, פפריקה, פלפל שחור ובצל. הגולאש, הפפריקאש, הלצ'ו ושאר מעדני המטבח ההונגרי הם ללא ספק מבין המאכלים המנחמים יותר.

א...

August 21, 2019

תבלינים הם נושא מרתק בעיני. כמובן בבישול אבל גם באפיה. ב"ספר המתכונים" שלי שמורות לא מעט עוגות ועוגיות משודרגות בזכות שימוש בכמה וכמה תבלינים (ואני לא מתכוונת רק לקינמון שהוא סטנדרטי למדי במתוקים). עו...

August 20, 2019

השוקולד הכי טעים שהבאתי מפריז, ללא שום מתחרים, הוא שוקולד מריר-לימון של לינדט. נתקלתי בו לראשונה בחנות של לינדט ברח' Rue de Steinkerque בירידה מהסאקרה קר, כחלק מסדרה יוקרתית של טעמים שנקראת, איך לא,...

Please reload

מתנות מהמטבח - בלוג אוכל

"אין אהבה עמוקה יותר מאשר אהבת המזון"                                            ג'ורג' ברנרד שו

מסיבת התה שלי

Please reload

Please reload