top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

פיצה של הלייף - ערב פיצות אצלכם בבית

  • תמונת הסופר/ת: שרון סער - רוקחת החלומות
    שרון סער - רוקחת החלומות
  • לפני שתי דקות
  • זמן קריאה 3 דקות

מתכון באמת נדיר לפיצה:

גם בצק עם מרכיב סודי שעושה את כל העבודה, בסיס מס' 1 לפיצות, ותוכלו להכין ממנו גם פוקאצ'ה נהדרת.

גם רוטב עגבניות הורס, שיתאים, ליד הפיצות או בהזדמנות אחרת, גם לפסטה;

וגם כמה רעיונות לטופינג קלאסיים יותר או פחות אך בעיקר סופר-טעימים.

וכל זה בפוסט אחד.

אז מתי ערב פיצות אצלכם???


ree

כמות הבצק תספיק ל-5 פיצות עגולות בקוטר 30 ס"מ בערך או מרובעות בגודל תבנית של תנור. כך או אחרת - כל פיצה כזו תתחלק בכייף ל-8 מנות לא גדולות במיוחד.


לבצק

*** שימו לב: מומלץ להכין יום או לפחות כמה שעות מראש

1 ק"ג קמח

5 גר' (1 כפית) שמרים יבשים

25 גר' (1 כף גדושה) מלח

20 גר' (2 כפות) שמן זית

5 גר' (1 כפית) דבש

400 מ"ל (1 כוס + 3/4 כוס) מים

והמרכיב הסודי - 1 גביע לֶבֶּן (גיל או אשל או כל סוג אחר)


בקערת מיקסר שמים את הקמח עם השמרים והמלח ומערבבים קלות. יוצרים בור ולתוכו שמים את כל החומרים הרטובים - שמן זית, דבש, מים ולבן.

מעבדים כ-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש. מוציאים מקערת המיקסר למשטח עבודה מקומח ויוצרים כדור עגול ויפה.

מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת, משמנים במעט מאוד שמן זית, מכסים ומעמידים כשעה לתפיחה.

אחרי שעה - מחלקים את הבצק ל-5 כדורים של 300 גר'. את שארית הבצק מחלקים באופן שווה פחות או יותר בין 5 הכדורים או מצרפים לאחד הכדורים להכנת פוקאצ'ה (או פיצה קצת יותר גדולה).

מעבירים למקרר ללילה (או מינימום כמה שעות) ורק אז ממשיכים לעבוד עם הבצק.


ree

לרוטב עגבניות

2 כפות שמן זית

2-3 שיני שום

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות

1/4 כוס מים

5-6 עלי בזיליקום

עלעלים מ-2 ענפי טימין

עלים מ-1 ענף טרגון

עלים מ-1 ענף מרווה

עלים מ-1 ענף אורגנו

מלח, פלפל שחור


שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות ללא כיסוי.

טוחנים בלנדר מוט לרוטב אחיד.

משתמשים כבסיס לפיצה או כרוטב לפסטה.

אפשר לשמור כמה ימים במקרר, ואפשר גם להעביר לצנצנות או קופסאות ולהקפיא.


להכנת הפיצות

מחממים תנור לחום גבוה מאוד, 220 מעלות.

מרדדים כדור בצק אחד ופותחים אותו לגודל הרצוי.

מניחים על תבנית של פיצה (בד"כ זו תהיה תבנית מחוררת כדי לאפשר מכת חום לבצק עצמו).

מורחים על הבצק מצקת אחת גדולה של רסק עגבניות (בערך 3/4 כוס).

מוסיפים את התוספות (רעיונות בהמשך)

אפיה: חשוב ביותר!!! ב-10 דקות ראשונות מניחים את התבנית ממש על תחתית התנור, בלי רשת ובלי שום חציצה אחרת. מכת החום לבצק היא בעלת חשיבות עליונה.

אחרי 10 דקות מעלים את הפיצה לרשת קצת יותר גבוהה (עדיין ב-1/3 התחתון של התנור) ומשלימים את האפיה עד שכל הגבינה נמסה ומקבלת צבע יפה (בערך 10 דקות נוספות). אם אתם אוהבים את הפיצה שלכם מוד קראסטית - אפשר לאפות בתכנית טורבו.


ועכשיו לתוספות:


פיצה מרגריטה קלאסית

על רוטב העגבניות מפזרים 2 חופנים נדיבים של תערובת גבינות (אני מעדיפה את קואטרו פורמג'יו של גד), כמה עלי בזיליקום שלמים, 2 עגבניות בשלות פרוסות דק, 3-4 עגבניות מיובשות בשמן זית פרוסות לרצועות וכדור מוצרלה אחד גדול קרוע לפיסות. אחרי האפיה מזלפים מעט שמן זית ומקשטים בכמה עלי בזיליקום נוספים.



פיצה פפרוני (לא לשומרי כשרות)

על רוטב העגבניות מפזרים 2 חופנים נדיבים של תערובת גבינות, מעל הגבינה רצועות דקות יחסית מפלפל אחד או שניים (אדום, כתום או צהוב), טבעות דקות של פלפל ירוק חריף (לא חובה), פרוסות של נקניק פפרוני או סרוולד ואפשר גם פרוסות אלכסוניות של קבנוס חריף או מעושן, מה שאתם אוהבים יותר. ואחרי כל זה - עוד חופן של גבינות מגוררות.



פיצה סרדה (עם סרדינים)

פיצה עזת טעם במיוחד - על רוטב העגבניות מפזרים 2 חופנים נדיבים של תערובת גבינות, מעל הגבינה סרדינים מקופסת שימורים אחת שעברו סינון יסודי (אם הם גדולים אפשר לפורר קצת), רצועות של 3-4 לבבות ארטישוק כבוש, 1-2 כפות צלפים, 1-2 כפות זיתי קלמטה וגבינה בולגרית מפוררת מעל (בערך 1/2 קוביה). מי שאוהב יכול להוסיף גם אנשובי. בהגשה מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה. אחחח.... איזו פיצה הורסת!!!


פיצה סרדה | רוקחת החלומות
פיצה סרדה | רוקחת החלומות

תגובות


bottom of page