036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

הערב אוכלים פיצה


הערב אנחנו אוכלים פיצה.

פיצה אמיתית, שעושים בבית, ממש ממש מהתחלה.

עם בצק משובח מועשר בשמן זית;

עם רוטב עגבניות ביתי ומפנק;

ועם כל התוספות שאנחנו אוהבים - טריות, מדוייקות ובלי שום חשבון...

פיצה עם ארטישוק וזיתי קלמטה | רוקחת החלומות

והכי חשוב, הטריק הסודי שלי - איך להוציא את כל הפיצות כמעט בו זמנית מהתנור, כדי שהראשונות לא יתקררו לפני שהאחרונות בכלל מוכנות.

אז מה נצטרך?

לבצק (4 פיצות בקוטר 25-30 ס"מ, 6 משולשים)

500 גר' קמח (אני משתמשת בקמח לבן פשוט, לא מתפתה לקמחים היעודיים ולא חושבת שיש בהם צורך)

10 גר' שמרים יבשים (טיפ: אחרי שפותחים את החבילה - להעביר לצנצנת סגורה היטב ולשמור במקפיא. זה נשמר נצח)

20 גר' סוכר

25 מ"ל שמן זית איכותי

335 מ"ל מים

15 גר' מלח

ומה עושים?

1. לקערת המערבל מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, שמרים) חוץ מהמלח שייכנס רק בהמשך.

2. מערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את היבשים (מים ושמן זית).

3. מתחילים לעבד בוו לישה עד שנהיה בצק אחיד.

4. רק עכשיו מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש (במיקסר) עוד 8 דקות.

5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים כדור ומקמחים קלות. מחזירים לקערה, מכסים ומעמידים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. בינתיים עוברים להכנת הרוטב.

לרוטב עגבניות (לכל 4 הפיצות ויישאר גם מספיק רוטב עגבניות לפסטה או קציצות ביום אחר)

1/4 כוס שמן זית

5-6 שיני שום

3-4 ענפים של טימין או ענף אחד של רוזמרין

2 קופסאות שימורים של פולפה (עגבניות מרוסקות ישירות מאיטליה)

1.5 כוסות מים

1 כף אריסה טובה (לא חובה)

1 כף עגבניות מיובשות קצוצות או ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית תערובת תבלינים איטלקית - במקרה חירום, אם אין לכם משהו איכותי יותר, אפשר להשתמש בשקית תבלינים מפיצה שהזמנתם לפני שהתחלתם להכין לבד. כן, כן, לא לזרוק!

ומה עושים?

1. מחממים שמן זית בסיר.

2. קוצצים או כותשים את השום ומוסיפים לסיר, מטגנים קלות (על אש לא גבוהה) במשך דקה את שתיים, לא יותר.

3. מוסיפים את הפולפה, המים, האריסה והעגבניות המיובשות. מערבבים.

4. מוסיפים את התבלינים.

5. מוסיפים את הטימין (קצוץ דק) או הרוזמרין (גבעול שלם שאח"כ נוציא).

6. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה יותר ומבשלים בסיר פתוח 15-20 דקות.

7. מסירים מהאש, ומצננים מעט.

לתוספות - תכלס, כל מה שאתם אוהבים, אלה רק כמה רעיונות

הבסיס הוא גבינת מוצרלה - מגוררת, פרוסה או כדורים שמפוררים.

לזה אפשר להוסיף -

ארטישוק (מאודה מראש) עם זיתי קלמטה

רצועות פלפלים קלויים עם פרוסות עגבניה וקוביות בולגרית

פפרוני, סלמי טוב או סרוולד (ואפשר גם שילוב של כולם יחד)

או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

מה שחשוב הוא להכין הכל מראש, חתוך ומוכן לפיזור על גבי הפיצה.


מחפשים לעלות מדרגה ולעבור לשלב הבא? כאן תמצאו 6 מתכונים לפיצות גורמה משובחות במיוחד.

עוד כמה כלי עבודה חיוניים

התנור - טאבון או תנור ייעודי לפיצות יהיו הטובים ביותר. אני משתמשת בתנור פיצה ביתי קטן שעומד על השיש.

תנור פיצה של דונה איטליה

במקרה כזה תצטרכו מחתה (מעין כף מיוחדת שבעזרתה מכניסים את הפיצה לתנור, יכולה להיות מעץ או אלומיניום).

גם אם אתם משתמשים בתנור רגיל - תוכלו להגיע לתוצאות מצויינות.

הטריק הראשון הוא שימוש באבן שמוט ייעודית. את האבן מכניסים לתנור (בערך בשליש התחתון) ומחממים היטב הרבה זמן (מדליקים את התנור כבר כשמתחילים להכין את הבצק).

אין לכם אבן שמוט? שימו תבנית הפוכה שתשמש כבסיס לאפיה, ותחממו היטב שעה לפחות.

אין לכם מחתה או שאתם סתם חוששים להתעסק איתה? תתארגנו על תבנית רשת לפיצה.

ועכשיו - להכנת הפיצות עצמן

1. מחממים תנור לחום גבוה (200-250 מעלות).

2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.

3. מרדדים (או מותחים בידיים) כדור בצק אחד לעיגול בקוטר 25-30 ס"מ. מקמחים מעט את המחתה ומניחים עליה את הבצק המרודד. או שמניחים את הבצק ישירות על תבנית רשת.

דוקרים את הבצק (רצוי באמצעות מכשיר ייעודי לכך), מעבירים לתנור ואופים אפיה חלקית בלבד - ללא תוספות - במשך 3 דקות.

אופים את בסיס הפיצה ללא תוספות

מכינים כך את כל הבסיסים.

עד כאן אפשר להכין מראש (ואפילו כמות גדולה יותר ממה שנחוץ ולשמור בהקפאה).