סלמון כבוש (גרבלקס) על קרם גזר ודלעת
- שרון סער - רוקחת החלומות
- לפני 11 דקות
- זמן קריאה 2 דקות
גרסה קצת שונה, בהגשה מאוד אלגנטית, לגרבלקס המסורתי.
שימו לב שיש להתחיל בהכנה כמה שעות (ואפילו לילה) מראש.

סלמון כבוש (גרבלקס) על קרם גזר ודלעת
מה נצטרך?
לסלמון
400 גרם פילה סלמון נקי ללא העור (יחידה אחת)
400 גרם מלח גס
200 גרם סוכר
1 כפית גרגרי כוסברה
1/2 כפית גרגרי שומר (ינסון)
לקרם גזר, דלעת וג'ינג'ר
4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות עבות יחסית
200 גר' דלעת ללא קליפה
חצי כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1/4 כוס שמנת לבישול (15%)
ומה עושים?
מתחילים בהכנת הסלמון.
כותשים את התבלינים במכתש ועלי (או במטחנת תבלינים)
מערבבים את המלח, הסוכר והתבלינים.
מניחים את הסלמון בקופסה בגודל מתאים ומצפים אותו מכל צדדיו בתערובת המלח והסוכר. סוגרים את הקופסה היטב ומכניסים למקרר ל-5 שעות (ואפילו לילה).
מנערים היטב את המלח והסוכר מהדג (לא שוטפים) וחותכים לקוביות בגודל ביס.
לקרם גזר ודלעת
מבשלים את הגזרים והדלעת במים עד ריכוך מלא.
מוסיפים ג'ינג'ר וטוחנים למחית חלקה במעבד מזון או בלנדר מוט.
משתמשים במי הבישול כדי להגיע למרקם הרצוי, קצת יותר דליל מפירה.
מוסיפים את השמנת וטוחנים עוד קצת למרקם אחיד.
להרכבת המנה
שמים שלולית של קרם גזר ודלעת במרכז צלחת (אישית או גדולה להגשה במרכז השולחן).
מפזרים על הקרם קוביות סלמון.
מעטרים את הסלמון במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, ואפשר גם מעט שמיר.
אפשר ואף מומלץ להגיש עם ניוקי דלעת (מתכון בקרוב).

*** אם נשאר לכם קרם גזר - מעבירים לקופסאות ומקפיאים, זה רוטב נפלא לפסטה או ניוקי, בתוספת פרמזן או בלעדיו.
ערכים תזונתיים

החישוב נעשה בהנחה ש -
90% מכמות הסוכר והמלח ינוערו מהדג, ורק 10% יוותרו עליו.
שימוש בחצי מכמות קרם הגזר והדלעת.

