background.png
background.png

נעים להכיר, אני שרון

 

המטבח מושך אותי בחבלי קסם מאז שאני זוכרת את עצמי.

כבר בגיל 6 קראו לי הדודות בלבסוטה, ובינינו – הן פשוט צדקו.

אמא תמיד היתה בשלנית נהדרת, ואף שלא אהבה ש'מסתובבים לה במטבח' למדתי ממנה טעמים טובים מהם – טריים, עזים, מודגשים ומעוררי תאבון. בשנים האחרונות אני משלימה פערים ומתכונים של אמא, נכסי צאן הברזל שלה, מתכונים בכתב ידה האהוב ממחברת המתכונים שלה, מתייעצת, נעזרת, מבשלת ונזכרת בטעמי ילדות.+ 

גם סבתא היתה בשלנית נהדרת, אם כי מסוג אחר לגמרי. מכיוון שהגיעה מבית אוקראיני עשיר ועלתה ארצה כסטודנטית בבית הספר החקלאי בנהלל – לבשל היא לא למדה ולא ידעה. ולכן, אחרי החתונה, הלכה ללמוד בישול בוויצו. הבישול שלה היה דידקטי מאוד, כמעט מקצועי, מדוייק וטעים להפליא. לסבתא הייתי מחוברת בנימי נפשי. לא היה דבר שלא לימדה אותי, במטבח ומחוצה לו, ולה אני חייבת חלק גדול מאהבתי למטבח, לאפיה  ולאירוח בכלל.

 

ולמרות כל האהבה הזו אף פעם (עד גיל 40 בערך) לא עלה דעתי לעסוק בתחום באופן מקצועי. למדתי משפטים, הייתי עורכת דין, בישלתי לבני הבית, אפיתי עוגות מהודרות והרביתי לארח בהרבה אהבה ותשומת לב.

ואז, בגיל 40 נפל דבר. בוקר בהיר אחד תליתי את גלימת עורכת הדין שלי במחסן הקטן שמתחת למדרגות והחלפתי אותה בסינר מטבח. החלטתי להקשיב ללב וללכת אחרי התשוקה שלי, הקמתי במו ידי קונדיטוריה וקייטרינג חלבי - שרון & רנה. במשך 9 שנים מרתקות ובלתי נשכחות חייתי את החלום שלי. אבל עבדתי קשה. מאוד קשה. כל כך קשה עד שיום סגרירי אחד הבנתי שהקסם פג, והלב כבר לא שר. בכאב לב גדול יותר מכל מה שניתן לתאר (וגם על זה תוכלו לקרוא כאן בבלוג) סגרתי את העסק וחזרתי לערוך את הדין.

 

והתשוקה שלי? לבישול, לאירוח לאפיה?  כאן בבלוג נמצא לה בית חדש ומרתק לא פחות. 

מרבית המתכונים המופיעים בבלוג הם חלק מארוחות השבת המשפחתיות שלנו, שאני מקדישה להן באהבה ותשוקה גדולה את ימי שישי. בהרכב מצומצם או מורחב - אני תמיד מחפשת חידושים וגיוונים, מתכונים שטרם התנסינו בהם ורעיונות חדשים. אין ארוחה שחוזרת על עצמה, בוודאי לא במלואה.

ואצלי, אם יורשה לי להעיד על עצמי - כל ארוחה זו ארוחה. ממש לא אוסף מקרי של מנות שהכנתי מפה ומשם. לכל ארוחה יש קונספט ברור שעובר כחוט השני בין כל המנות, השולחן ערוך בקפידה בהתאם, וכשנחה עלי המוזה ויש לי מספיק זמן - תהיה גם מוסיקת רקע מתאימה. וכל אלה יחד מספקים חוויה שלמה המשתפת את החושים כולם.

אז מה בבלוג?

בבלוג תמצאו מתכונים ביתיים משודרגים של בישול ואפיה מחומרי גלם זמינים שמצויים בכל סופר, תפריטים מלאים לארוחות שלמות, רעיונות לאירוח ולעריכת שולחן, טיפים לניהול נכון של המטבח וניצול מלא של חומרי הגלם, וגם תובנות ממסע החיים שלי, סיפורים מאולמות המשפט והפתעות נוספות.

כנסו, יהיה מעניין. בואו נרקח יחד חלומות....

אני מזמינה אתכן (וגם אתכם) ליצור איתי קשר בכל נושא - 

בישול ואפיה, אירוח וניהול המטבח, אימון אישי ועסקי והחיים בכלל...

שאלות, תהיות, הצעות, שיתופים ותובנות יתקבלו בברכה ויזכו למענה מהיר

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.