036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מאפה חצילים וגבינות


מנה קטנה ומקסימה.

יכולה לשמש כמנת טאפאס, להתאים למזנון בראנץ', ארוחת בוקר קלה, או חטיף בשעות אחר הצהריים.

הגרסה שאני מביאה כאן עושה שימוש במוצרי מזווה, ולכן היא מהירה וקלה להכנה.

טעים זה ברור, לא? מה יכול להיות רע בשילוב של חצילים קלויים עם גבינות וצנובר?

הצעת הגשה: מאפה חצילים וגבינות | רוקחת החלומות

מה נצטרך? (21 יחידות)

תבנית תנור עם 12 שקעים

1 חבילה (600 גר') בצק עלים חמאה - יש להפשיר לילה מראש במקרר

1 צנצנת חציל קלוי בטעם טבעי (אני משתמשת במוצר של SERA שאני קונה בסופר, אבל לא חובה. אפשר גם לקלות את החצילים לבד. הכמות הדרושה בסה"כ היא כ-650 גר לאחר קליה וסינון)

150 גר' גבינה מגוררת מכל סוג שאוהבים - אני השתמשתי בתערובת של קשקבל, מנצ'גו ועמק. אפשר להשתמש בסוגים שונים של צהובות ולשלב גם פטה או בולגרית.

1 ביצה L

2 שיני שום כתושות דק

50 גר' צנובר

כמה ענפים של טימין

מלח, פלפל שחור

מעט שמן זית

ומה עושים?

1. מפשירים את הבצק במקרר יום מראש. חשוב מאוד לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד.

2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

3. מכינים את המלית: בעקרה מערבבים את החציל הקלוי, הגבינות, הביצה והשום.

4. מוסיפים 1 כף טימין קצוץ דק מאוד ו - 2-3 כפות צנובר (בשאר נשתמש בהמשך לעיטור).

5. מתבלים במלח ופלפל שחור. זהירות עם המלח, הגבינות מלוחות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6. עכשיו מוציאים את הבצק מהמקרר. פותחים מעט מהבצק על משטח העבודה (כ-10 ס"מ), מחלקים לריבועים בגודל של 7-8 ס"מ בערך (יתקבלו 3 ריבועים לרוחב הבצק). מניחים את ריבועי הצק בתוך השקעים של התבנית (אין צורך לשמן) ומהדקים בעדינות פנימה. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.

את הבצק שנשאר מחזירים מיד למקרר. את הסיבוב השני אפשר יהיה להכין רק אחרי שהתבנית התקררה לחלוטין.