036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סלט חצילים ופלפלים קלויים על האש


כשאנחנו מכינים על האש - אני תמיד מתחילה, לפני הכל, מיד כשמדליקים את האש, עם החצילים והירקות לסלט הנהדר הזה.

עד שכל הבשר מוכן והמנפנף מתקלח, אני מספיקה להכין את הסלט (זה ממש פשוט ומהיר) ומגישה אותו טרי טרי, ישר מהאש. חמים וטעים.

הסלט הזה ליד הבשר, עם טחינה ירוקה, תפוחי אדמה בתנור וסלט ירוק - מה צריך יותר מזה?

מה נצטרך?

2 חצילים גדולים, טריים, מבריקים ויפים, קלים במשקל.

2 פלפלים בשרניים (אחד אדום ואחד ירוק, או 2 אדומים, מה שאוהבים)

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה אבל מומלץ מאוד, אפשר להשתמש בחצי בלבד לחריפות מעודנת יותר)

2 עגבניות בשלות (לא חובה)

3-4 שיני שום כתוש

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

מלח

ומה עושים?

1. מדליקים את הגריל, ומניחים עליו (אין צורך לחכות שיתחמם) את כל הירקות לאחר ששטפנו אותם.

את החצילים דוקרים פעמיים-שלוש במזלג, כדי שלא יתפוצצו.

2. הופכים את הירקות מדי פעם עד שהם מוכנים.

איך יודעים?

העגבניות יהיו רכות מאוד והקליפה קצת תתבקע. מורידים ומעבירים לקערה.

הפלפלים חרוכים (לא שרופים לגמרי), הקליפה מקומטת ומתחילה להיפרד מהבשר - מעבירים לשקית וסוגרים היטב.

החצילים רכים מאוד מכל הכיוונים. מורידים מהאש ישר לקרש חיתוך.

3. חוצים כל חציל לאורך (זהירות, זה לוהט!!!), זורקים את הגרעינים, ובעזרת כף מעבירים את הבשר הלבן למסננת.

4. סוחטים על החצילים מיץ מחצי לימון ומשאירים לעמוד כחצי שעה (או יותר) לניקוז הנוזלים. בינתיים גם הפלפלים והעגבניות יתקררו קצת.

5. קולפים את העגבניות, פותחים אותן וסוחטים את המיץ והגרעינים. את החלק הבשרני של העגבניה מוסיפים למסננת ליד החצילים.

6. קולפים את כל סוגי הפלפלים, פותחים אותם ומשליכים את כל הגרעינים והצלעות הפנימיות. שמים במסננת עם שאר הירקות.

7. קולפים את השום ומכניסים לקערת מעבד מזון*. מפעילים למשך כמה שניות עד שהשום כתוש היטב.

8. מוסיפים את שאר הירקות, שמן זית, מיץ מחצי לימון נוסף ומלח. מעבדים בכמה פולסים (לא יותר מדי שלא יצא רסק), ומעבירים לקערה.

9. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערת הגשה. מגישים כתופסת לבשר על האש או בכל ארוחה קלה.

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

34 קלוריות ל-100 גר'

12 מנות = 45 גר' למנה

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים.

*הערה בענין מעבד מזון:

הרבה פעמים אני נשאלת על הציוד בו אני משתמשת במטבח.

מעבד המזון שלי הוא מעבד חדש של מג'ימיקס (דגם compact 3200xl) ואני מאוד מרוצה ממנו. זה לא אומר, כמובן, שאין מעבדי מזון טובים אחרים, אבל זו ההמלצה האישית שלי.

אם אתם שוקלים לקנות - כדאי לבדוק כאן. מדובר בפלטפורמה ישראלית בשם ZIPY שמציעה למשתמשים לרכוש בצורה נוחה מוצרים מחו"ל ישירות מאתרים כמו: Ebay, Amazon, וכו'. היתרון הוא שאין צורך לפתוח חשבון בכל אתר בנפרד, אין צורך ב-PayPal ושרותי שילוח חיצוניים, אלא כל השירותים נמצאים תחת קורת גג אחת, ובעברית! למעבר לאתר ZIPY לחצו כאן.

#חצילים #פלפל #עלהאש #סלט

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.