top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פילה בקר ברוטב פלפלת

מנה חגיגית ועשירה במיוחד - לשולחן החג או לכל ארוע חגיגי אחר.

נכון, צריך להכין ממש לפני האכילה, אבל התוצאה מצדיקה בהחלט את הטרחה, מה שגם שחוץ מהתיזמון המדוייק אין כאן שום דבר מסובך, ממש לא.


*** במתכון הזה משתמשים בשמנת לרוטב. אם אתם מעדיפים מתכון כשר - נסו את המתכון לפילה בקר בתנור.

פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות
פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות

רגע לפני המתכון - מה הסיפור של הפילה?

הפילה הוא נתח בשר המצוי בחלקה האחורי של הבהמה (ידוע גם כמספר 12). מדובר בשריר שאינו מאומץ ולכן בשרו רך מאוד, אחוז השומן בנתח נמוך מאוד (עד 5%), וטעמו עדין ומשובח. מה חבל שמדובר בנתח של 2 ק"ג בלבד, לכל היותר... ואכן, זהו הנתח היקר ביותר מבין נתחי הבקר.

אפשר להכין את הפילה כנתח שלם ולפרוס לאחר ההכנה או לפרוס מראש למדליונים (בתמונה), ברוחב 2 ס"מ בערך ליחידה, ולהכין כמנה אישית.


בכל מקרה, סוד ההכנה הוא בעיבוד קצר, עד לדרגה של רייר, מדיום-רייר, או מדיום לכל היותר.

צריבה קצרה (של דקות ספורות) במחבת לוהטת תעשה בהחלט את העבודה, וזה בדיוק מה שנכין כאן היום. רק שימו לב שאת הצריבה הזו צריך לעשות ממש לפני ההגשה. חימום חוזר אפשרי לארוחת שאריות למחרת, אבל אם כבר משקיעים בפילה - תנו לו את הכבוד המגיע לו והכינו אותו ממש ממש לפני ההגשה. לא תצטערו על כך, אני מבטיחה.


וכעת - למתכון עצמו - פילה בקר ברוטב פלפלת

פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות
פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

מדליוני בקר cעובי 2 ס"מ, ובמשקל 150-200 גר' כל אחד, כמספר האורחים. ל-10 איש קניתי 2 ק"ג בערך (כולל הקצוות שהם מדליונים פחות יפים אבל טעימים באותה מידה).

1 כף שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס


לרוטב פלפלת

1 שמנת לבישול 15%

1/4 כוס רום/וויסקי/ברנדי או 1/2 כוס יין אדום יבש (לא מתוק)

1 כף גדושה חרדל גרגרים

1/2 כפית מלח

1 כף פלפל שחור גרוס (אני באופן אישי מעדיפה תערובת פלפלים - שחור, ארבע העונות ואנגלי)

1 כף מייפל/דבש

כמה ענפי טימין או רוזמרין


ומה עושים?


1. מוציאים את הנתחים מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.


2. מפלפלים את הנתחים בנדיבות מצד אחד. הופכים, מפלפלים מצד שני וממליחים (מצד אחד בלבד).


3. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, כאשר המחבת חמה מאוד מניחים כמה נתחים של פילה (בשכבה אחת) כשהצד המומלח כלפי מעלה. צורבים במשך 2 דקות בדיוק (לא להתבייש להפעיל טיימר), הופכים וצורבים במשך 2 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת לצלחת גדולה ומכסים ברדיד אלומיניום.

במידת הצורך - צורבים כעת סיבוב נוסף של נתחים.


4. יוצקים למחבת את כל חומרי הרוטב ומוסיפים את הטימין או הרוזמרין.

על מנת להקל על ההכנה ברגע האחרון - אני מכינה תערובת קרה של כל חומרי הרוטב מראש בכוס מידה ושומרת מכוסה. ברגע האחרון פשוט יוצקת למחבת ומביאה לרתיחה.

טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.


5. כאשר הרוטב מתחיל לבעבע, מחזירים למחבת את נתחי הפילה הצרובים למשך 2 דקות נוספות, הופכים 2-3 פעמים תוך כדי כדי שהנתח כולו יהיה מכוסה ברוטב, ומגישים מיד עם פלפל שחור גרוס מעל והרוטב בצד. פשוט שלמות שכזו...

פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות
פילה בקר ברוטב פלפלת | רוקחת החלומות

אני הגשתי את הפילה עם גראטן תפוחי אדמה שהוא בן לוויה מושלם לטעמי, וגם פירה יהיה נפלא בצד.


ערכים תזונתיים

מנה של 100 גר' (חצי מדליון) = 242.7 קלוריות, 11.9 גר' שומן, 28.6 גר' חלבון, 4.0 גר' פחמימות, 92.0 מ"ג כולסטרול, 0 סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page