top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פילה בקר ברוטב יין אדום עם פטריות וערמונים

כבר הרבה זמן לא העליתי מתכון של בשר לבלוג, וזה לא שהפכתי להיות צמחונית או טבעונית. משתדלת לאכול פחות בשר, זה נכון, אבל ממש לא נמנעת לחלוטין. מי שעוקב אחרי הדף של רוקחת החלומות בפייסבוק (ומי שלא עוקב - זו בהחלט הזדמנות להצטרף) בוודאי יודע שאוכלים כאן בשר כמעט כל שבוע. פשוט לא יצא, סתם כך...

ובכל זאת, פטור בלא כלום אי אפשר.

אז אחרי הפסקה כזו ארוכה - קבלו מתכון מנצח לנתח שנחשב בעיני רבים לטוב מכולם - פילה בקר.

פילה בקר | : Photo by Taha Samet Arslan: https://www.pexels.com/photo/tasty-meat-with-salad-and-scallop-served-on-plate-on-table-7627422/
פילה בקר | : Photo by Taha Samet Arslan: https://www.pexels.com/photo/tasty-meat-with-salad-and-scallop-served-on-plate-on-table-7627422/

פילה בקר הוא נתח קטן (עד 2 ק"ג מתוך הפרה כולה), דל בשומן (עד 5%). מדובר בשריר שאינו מתאמץ יותר מדי ולכן הבשר רך מאוד, הטעם עדין ומזמין רטבים והבישול קצר במיוחד.

וזו נקודה חשובה, כי ממש חשוב להקפיד על הזמנים. אם כבר משקיעים בנתח יוקרתי שכזה (וכן, הוא יקר, היקר ביותר מכל נתחי הבקר), ממש לא כדאי להרוס אותו בבישול.




אז מה נצטרך?

6-8 מדליוני פילה בקר בעובי 2 אצבעות בערך.

שימו לב: המנה לא גדולה, אם יש לכם יותר מ- 6-8 סועדים - מיד להכפיל כמויות, כך שלכל סועד יהיה מדליון משלו.

מעט מאוד שמן זית לשימון המחבת


לרוטב

1 כוס יין אדום טוב (יבש או חצי יבש, לא מתוק)

1/2 כוס ציר בקר (אם אין - אפשר להכפיל את כמות נוזל הפטריות)

3-4 פטריות שיטאקי מיובשות + 1/2 כוס מים (או כוס מים אם אין ציר בקר)

2-3 שיני שום פרוסות דק

1-2 ענפי רוזמרין

מלח, פלפל שחור גרוס

2-3 עלי דפנה

1/2 כפית גרגרי פלפל אנגלי

פטריות טריות, רצוי סוגים שונים, סה"כ כמות של סלסילה אחת בערך

1 שקית ערמונים בוואקום

1/4 עד 1/3 כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול


ומה עושים?

*** מזכירה: חשוב מאוד להקפיד על זמני הבישול

  1. משרים פטריות שיטאקי מיובשות בחצי כוס או כוס מים רותחים למשך 1/2 שעה לפחות.

  2. משמנים קלות מחבת גדולה שתכיל בנוחות את כל נתחי הפילה (6-8 יח') ומחממים היטב את המחבת. אם מכינים כמות גדולה יותר - לחלק ל-2 סיבובים.

  3. ממליחים ומפלפלים קלות את נתחי הפילה משני הצדדים.

  4. מניחים את נתחי הפילה על המחבת החמה מאוד למשך 2 דקות בדיוק (אני עשיתי את זה עם טיימר וכך אני ממליצה לכל אחת.ד). הופכים וצורבים במשך 2 דקות נוספות (גם עכשיו עם טיימר). מוציאים מיד מהחבת לקערה או צלחת ושומרים עטוף ברדיד אלומיניום לשמירת החום. אם יש כמות נוספות של מדליוני פילה - מכינים עכשיו ושומרים יחד.

  5. לאותה מחבת יוצקים את כל הנוזלים (יין, נוזל ההשרייה של הפטריות והציר). מקרצפים מעט את תחתית המחבת.

  6. מוסיפים את השום, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.

  7. חותכים את הפטריות (שמפיניון לרבעים, פטריות אחרות, כולל השיטאקי המושרות, משהו בגודל דומה) ומוסיפים למחבת יחד עם הערמונים. מבשלים במשך כמה דקות עד שהציר מצטמצם.

  8. מוסיפים את השמנת (סיבוב אחד, ממש אין צורך ביותר מזה), מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול של הרוטב.

  9. כעת מחזירים למחבת את נתחי הפילה למשך 2-3 דקות נוספות ולא יותר. מגישים מיד על מצע של פירה עם אספרגוס או ברוקולי או אפונה סינית או כל נגיעה ירוקה אחרת.

  10. וזהו, זה מושלם. נקודה.


והערה אישית לסיום: כשמכינים מנה שכזו, שצריכה להיות מוגשת על הדקה, בכמות מדוייקת לפי מספר הסועדים לא פלא שאין הזדמנות נאותה לצלם, אז התמונות הפעם לא שלי (אם כי מותרות לשימוש), והמתכון - לגמרי כן. נסו ולא תתאכזבו!


ערכים תזונתיים:

מנה = 150 גר' בשר + חלק יחסי ברוטב עם הפטריות והערמונים.

369.9 קלוריות, 16.1 גר' שומן, 43.8 גר' חלבון, 6.4 גר' פחמימות, 132.9 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

2,358 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page