top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סלט ירוק עם תאנים ורוקפור


תאנים הן ללא ספק הפרי האהוב עלי ביותר, ותמיד היו כאלה.


עוד כילדה אני זוכרת את עצמי בטיולי הקיץ המשפחתיים או עם חברים מחפשת בשבע עיניים ובולשת אחר עצי תאנים בשלות, רכות ומתפקעות, מתוקות ועסיסיות.

עץ כזה, משאותר על ידי, זכה מיד לקטיף בזק בעזרתם האדיבה של כל הילדים בסביבה, ואני - ממתינה מתחת לעץ ונהנית לאכול מהפרי הנפלא. עוד תאנה ועוד אחת ואולי עוד אחת ואח"כ עוד אחת, אני לא רוצה לספר כאן איך הסתיימה, פעם אחר פעם, חגיגת התאנים הזו, הידועות בפעולת המעיים הנמרצת שהן מייצרות...

השנים חלפו והטמפרטורות עלו, בקיץ אני משתדלת לטייל פחות ועל עצים כבר מזמן הפסקתי לטפס, אבל אהבתי לתאנים נותרה בעינה.


עם השנים למדתי שבנוסף למתיקות ולטעם הנפלא יש לתאנים עוד כמה וכמה יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר.

ערכה התזונתי של התאנה גבוה ואיכותי. היא מכילה ויטמין C, בטא קרוטן, ויטמיני B, סידן, ברזל ואשלגן ועשירה בסיבים תזונתיים.

התאנה מומלצת לאיזון לחץ דם, לסובלים מאנמיה וגם (זוכרים איך הסתיימו חגיגות התאנים שלי בילדותי?) לסובלים מבעיות עיכול ועצירות - היא משפרת את פעילות מערכת העיכול, מלחלחת את המעי הגס ומסייעת לפינויו וניקויו (בעיקר בזכות היותה עשירה בחלבון "מוצין", ההופך אותה למשלשל טבעי).

התאנה משמשת כמסלקת רעלים (בעלת PH בסיסי מאוד) וממריצה את חילוף החומרים בגוף.

בנוסף, התאנים הינן מקור מעולה לסידן וחומצה אקסולית ובזכות כך הן מסייעות במניעת בריחת סידן, בספיגת סידן לעצמות ומפחיתות את הסיכוי לאוסטאופרוזיס.

ואם נחפש היטב - נמצא עוד...

בקיצור - לא במקרה התאנה היא הגידול התרבותי הקדום ביותר הידוע על ביותו (לשם השוואה: ביות הדגנים המוקדם ביותר באזורנו מאוחר בכאלף שנים).


בעיני, החיסרון היחיד של התאנים הוא חיי המדף הקצרים שלהם.

מסתבר שאופן הצטברות הסוכר בפרי הבשל, אינו מאפשר הבחלה מוצלחת (הבחלה היא תהליך הבשלה מהיר של פירות באמצעות חומרים כימיים זמן קצר לפני המכירה). לכן יש לקטוף (המילה המדוייקת בהקשר של תאנים היא לארות) רק פרי בשל ולאכול או להשתמש בו במהירות יחסית. שלושה-ארבעה ימים, אל תתנו לתאנים לעמוד יותר מזה. וחשוב יותר - אל תתפתו לקטוף תאנים קצת קשות מתוך מחשבה שיתרככו במקרר, זה פשוט לא יקרה. תאנים קונים רכות ובשלות לחלוטין - בלי השרף הלבן בקצה העוקץ (שמעיד על היותן בוסריות) אבל גם בלי נוזלים עכורים בתחתית הסלסילה (לא להתבייש להרים את הסלסילה ולבדוק!)


אז התאנים עכשיו בשיאן ובמיטבן, וזוהי בהחלט הזדמנות ליהנות מסלט ירוק קיצי בטעמים קצת שונים. מהיר ופשוט להכנה (כמו שאנחנו מצפים ממתכוני הקיץ שלנו) ועם זאת טעים להפליא, גם אם אתם לא פריקים מושבעים כמוני של תאנים.



מה נצטרך?

150 גר' תערובת ירוקים מכל סוג שאוהבים - לבבות חסה עם סלנובה, חסה מסולסלת, תערובת עלי בייבי, רוקט, ארוגולה, תרד צעיר או כיו"ב

2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק

6 תאנים בשלות שטופות, מיובשות וחתוכות לשמיניות

100 גר' גבינת רוקפור (או גבינה כחולה אחרת)

50 גר' אגוזי מלך שבורים גס

אופציה: חופן גרגרי רימון לקישוט


לרוטב ויניגרט תאנים:

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס שמן (ברוטב ויניגרט אני אוהבת לשלב שמן קנולה + שמן זית, חצי-חצי בערך)

1 כפית חומץ בן יין לבן או חומץ פטל או חומץ תפוחים איכותי או חומץ בלסמי טוב

2-3 שיני שום כתושות (או כפית שטוחה ממרח שום)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1-2 כפיות ריבת תאנים טובה (אפשר להחליף בדבש, מייפל או סילאן)


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בצנצנת קטנה ומנערים היטב. זהו, הרוטב מוכן.

לסלט הזה נשתמש ב-1/3 מהכמות. את מה שיישאר אפשר לשמור בצנצנת סגורה היטב במקרר במשך שבועיים-שלושה ואף יותר, הרוטב יתאים לשימוש לכל סלט ירוק שתכינו.


2. בקערת סלט מניחים חצי מכמות העלים הירוקים וחצי מכמות הבצל הירוק, מערבבים קלות.


3. על העלים הירוקים מפזרים מחצית מכמות התאנים כשהן חתוכות לשמיניות.


4. מעל התאנים מפזרים מחצית מגבינת הרוקפור (מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות).


5. מעל הרוקפור מפזרים מחצית מכמות האגוזים השבורים.


6. וחוזר חלילה - עלים עם בצל ירוק, תאנים, רוקפור, אגוזים.


7. אם לא מגישים ת הסלט מיד שמים עליו מפית נייר סופג וסוגרים בניילון נצמד (זה טיפ לשמירה על כל סלט שאתם מכינים).


8. ממש לפני ההגשה - יוצקים 1/3 מכמות הרוטב ומערבבים ממש בקלילות כדי לא לפגוע בקנסטרוקציית השכבות שהשקענו בה כל כך...


9. מגישים, מתעלפים יחד עם שאר הסועדים, ומסיימים הכל.

הסלט הזה לא יישמר אפילו עד לבוקר יום המחרת.



ערכים תזונתיים (בחלוקה של הסלט ל-6 מנות)

מנה = 173 קלוריות, 9.3 גר' שומן, 6.8 גר' חלבון, 15.4 גר' פחמימות, 12.5 מ"ג כולסטרול, 2.2 סיבים תזונתיים.

הרוטב יוסיף עוד 43.2 קלוריות למנה.







3,189 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page