סלט משובח מהמטבח הפרסי שרובו ככולו עשבי תיבול מסוגים שונים.
רבים מכינים אותו בגרסה מתקתקה (בד"כ עם חמוציות) אבל אני בחרתי בגרסה ללא שום מתיקות - עם מלפפונים, צנוניות ואגוזי מלך שתורמים כולם המון קרנצ'יות ורוטב לימוני בועט לרעננות נוספת.
לראש השנה אני מוותרת על המלפפונים והצנוניות ובמקומם מפנקת בכוס שלמה של גרגרי רימון. לרוטב אני מוסיפה כפית דבש (או מייפל לגרסה טבעונית) וכף תרכיז רימונים.
חובבי העשבים, שוחרי הבריאות ומוני הקלוריות לא יוכלו להישאר אדישים לסלט הנפלא הזה שמציע לנו שפע נוגדי חימצון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים והעיקר - טעמי גן עדן במחיר קלורי כמעט אפסי (אפילו לא טרחתי לחשב טבלת ערכים קלוריים...).
אז נצא לדרך?
מה נצטרך?
1/2 שקית עלי ארוגולה
1/2 צרור פטרוזיליה*
1/2 צרור כוסברה*
1/2 צרור נענע*
1/4 צרור שמיר*
5-6 בצלים ירוקים
2 מלפפונים
10 צנוניות קטנות
100 גר' אגוז מלך
* הכוונה לצרור גדול של שוק. אם קניתם צרור קטן - מוזמנים להשתמש בכולו.
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית איכותי
גרידה ומיץ מלימון אחד גדול (או שניים קטנים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון (allspice) (או 1/2 כפית פלפל שחור + 1/4 כפית הל)
וזהו!
ומה עושים?
1. שמים בקערה גדולה את עלי הארוגולה.
2. קוצצים את כל סוגי הירק. אין צורך להשקיע בקיצוץ דק. קיבוץ ברוחב של כ-2 ס"מ יתאים בהחלט. מוסיפים לקערה עם הארוגולה ומערבבים קלות.
3. שוטפים היטב את המלפפונים והצנוניות, מייבשים ופורסים דק מאוד (אפשר במנדולינה). מפזרים מעל העשבים.
4. קוצצים גם את האגוזים ומפזרים מעל.
5. בקופסה או צנצנת קטנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה, מערבבים קלות ומגישים מיד.
אפשר להכין כמה שעות מראש. להניח מעל נייר מגבת (שיספוג את הלחות המיותרת מהעלים) ולאטום בניילון נצמד. להכניס למקרר את ההגשה. את הרוטב שומרים בנפרד ויוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה.