036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סופריטו עוף כתום


כבר סיפרתי כאן באחד הפוסטים בעבר, שסופריטו הוא שיטת הבישול המועדפת עלי בכל מה שנוגע להכנת עוף. אני מכינה סופריטו עם תפוחי אדמה (הכי קלאסי שיכול להיות) אבל גם עם אורז, כוסמת, מקרוני ועוד מיני תוספות. זה היופי בסופריטו. מכיוון שלא מדובר במתכון אלא בשיטת בישול (טיגון מקדים שלאחריו בישול ארוך על אש קטנה במעט נוזלים), כל אחת ואחד מוזמנים לקחת את סופריטו למחוזות שלה או שלו.

במסגרת הגיוונים האינסופיים במטבח שלי (הילדים תמיד אומרים שאצלנו אין שום מאכל "של הבית", כי כל שבוע אוכלים משהו אחר) ולכבוד ט"ו בשבט הכנתי סופריטו כתום וחגיגי במיוחד, וגם אתם מוזמנים לנסות (לט"ו בשבט אבל לא רק). כמות הפירות היבשים אינה גדולה והתוצאה הסופית אינה מתוקה כפי שניתן היה אולי לחשוש. זו פשוט מנה נפלאה, באמת.

מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

4 כרעיים של עוף נקיות ומחולקות לפולקע ומשולש (אפשר להשאיר את העור, לא חובה)

מלח, פלפל שחור

1 חבוש שנמצא מיותם אצלי במקרר (אם לא בעונה - אפשר להחליף באגס אחד גדול או לוותר)

6 גזרים (כתומים או צבעוניים) + כמה בייבי גזר עם עלים (לא חובה)

1/2 דלורית

6 יחידות משמש מיובש

חופן צימוקים לבנים

3 שיני שום

קמצוץ זעפרן

2-3 כוכבי אניס + 3/4 כפית גרגרי אניס

כמה ענפי טימין

1/2 כוס יין לבן (לא חובה)

ציר ירקות או מים

ומה עושים?

1. בסוטאז' עמוק או סיר גדול מחממים מעט את שמן הזית.

2. מכניסים לסיר את נתחי העוף (צד העור כלפי מטה), ממליחים ומפלפלים. מנמיכים מעט את הלבה, מטגנים 10 דקות והופכים. ממליחים ומפלפלים גם מהצד השני. מטגנים 10 דקות נוספות. במידת הצורך (כדי להגיע להזהבה יפה) - הופכים שוב לצד הראשון.

3. בינתיים מכינים את הירקות והפירות: קולפים את החשוב וחותכים לפלחים. את הגזרים מקרצפים היטב (לא חובה לקלף) וחוצים לאורך. את הדלורית פורסים לחצאי או רבעי עיגול. את המשמש קוצצים גס.

4. כאשר העוף מוזהב היטב - מוציאים לצלחת או קערה. מכניסים לסיר את השום לטיעון של חצי דקה עד דקה ומיד לאחר מכן מכניסים את כל יתר המצרכים (למעט הגזר) כולל הנוזלים והתבלינים. מערבבים קלות ומסדרים את הגזר מעל.

5. מחזירים את העוף לסיר מעל הגזר (צד העור כלפי מעלה) ומעליו שמים את הגזר הגמדי עם העלים (לא חובה). משלימים נוזלים (ציר או מים) עד לחצי גובה העוף.

6. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, ומעבירים ללהבה קטנה מאוד לבישול איטי של שעתיים בערך.

7. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

ערכים תזונתיים:

קצת קשה לחשב, אתן כאן הערכה כללית.

חישוב כל הכמות ל-4 מנות = 654 קלוריות, בהנחה שאוכלים כרע שלמה + 1/4 מכ...ל התוספות, שזה המון.

פולקע עם תוספות יהיה כ-200 קלוריות, כרע עם תוספות כ-400 קלוריות, וכדי להפחית בערך הקלורי הכי פשוט לוותר על הפירות ולהסתפק בגזר. הטעמים כבר שם.

#עוף #סופריטו #גזר #דלורית

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.