036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סלמון בחרדל ושמיר


מתכון נוסף לסלמון - הדג המלכותי האהוב כל כך.

אפשר להכין כפילה בשלמותו (חצי דג ללא עצמות), אפשר פילה מחולק למנות (האופציה המועדפת עלי) ואפשר גם סטייק סלמון.

בכל מקרה - ההכנה פשוטה ומהירה מאוד, והתוצאה משובחת במיוחד.

אז מה נצטרך?

1 פילה סלמון (חצי דג) בשלמותו או חתוך למנות (מפילה אחד במשקל 1.5 ק"ג יתקבלו כ-10 מנות מכובדות)

למשרה:

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון גרגרים (אפשר גם חרדל איכותי רגיל וכף גרגרים בנפרד)

1/2 כוס שמן זית

מיץ וגרידה מלימון אחד

5 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמיר קצוץ

ומה עושים?

1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית על נייר אפיה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה.

2. מערבבים את כל חומרי המשרה.

3. מורחים את נתחי הדג (מהצד העליון בלבד). משתמשים בכל כמות המשרה.

4. מעמידים למשך שעה עד כמה שעות (אם משך ההשריה יותר משעה - עדיף להכניס למקרר, כמובן).

עד כאן אפשר כמובן להכין מראש.

5. ממש לפני שהאורחים מגיעים - מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מכניסים את הדג לתנור וצולים במשך 18-20 דקות. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים:

מנה (כ-150 גר') = 364 קלוריות

http://bit.ly/2OBPCz5

#סלמון #חרדל #שמיר #ראש_השנה

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.