top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגת גזר ותבלינים בניחוח שמן זית


תבלינים הם נושא מרתק בעיני. כמובן בבישול אבל גם באפיה. ב"ספר המתכונים" שלי שמורות לא מעט עוגות ועוגיות משודרגות בזכות שימוש בכמה וכמה תבלינים (ואני לא מתכוונת רק לקינמון שהוא סטנדרטי למדי במתוקים). עולם התבלינים מציע הרבה יותר מזה.

המתכון הזה של עוגת גזר ותבלינים מלווה אותי כבר שנים ארוכות, כולל בקונדיטוריה (אבל גם לפניה ואחריה). זו עוגה עסיסית מאוד, מתוקה במידה וטעימה להפליא בזכות שילוב התבלינים - קינמון, הל, מוסקט, ציפורן וזנגביל. כמובן, אם יש ברשימה תבלין שאתם ממש לא אוהבים, אפשר לוותר עליו או להחליף במשהו אחר. אבל בעיני - זה שילוב מנצח, והייתי מציעה (אם יורשה לי) להכין את העוגה קודם כל בדיוק כפי שהיא, אולי תופתעו... ואם לא - תוכלו לשנות בניסיון הבא.

עוגת גזר ותבלינים | רוקחת החלומות

בניגוד לעבר - הפעם החלטתי להכין את העוגה עם שמן זית, שנותן לה אקסטרה טעם ומשדרג אותה אפילו יותר מהרגיל. לא חובה, שמן צמחי פשוט יעשה גם הוא עבודה טובה מאוד, אבל אני בהחלט ממליצה גם על השידרוג הזה.

אז הנה היא במלוא הדרה, לכל מי שביקש במשך השנים וגם למי שלא - עוגת הגזר של שרון & רנה. ובפעם הבאה שאתם בשוק או בחנות תבלינים - אל תשכחו להצטייד בסדרה המנצחת של קינמון, הל, מוסקט, ציפורן וזנגביל.

מה נצטרך? (הכמות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת עגולה עם חור)

3 ביצים

150 גר’ (3/4 כוס) סוכר לבן

150 גר’ (2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה (הסוג הלח, לא דמררה)

200 גר’ (1 כוס) שמן זית (אפשר להחליף בכל שמן צמחי אחר - קנולה, חמניות או כיו"ב)

100 גר’ (2/3 כוס) קמח לבן

120 גר’ (3/4 כוס) קמח מלא

3 גר’ (1 כפית שטוחה) מלח

4 גר’ (1 כפית) אבקת אפיה

3 גר’ (1 כפית) סודה לשתיה

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית זנגביל טחון טרי (אני מגררת בעצמי)

1/4 כפית הל

1/4 כפית אגוז מוסקט

100 גר’ אגוזים (מלך, פקאן או תערובת של השניים), קצוצים גס מאוד

250 גר’ (נטו) גזר מגורר (אפשר בהחלט לקנות מגורר, רק שיהיה ממש טרי)

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות). משמנים קלות 2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בתבניות חד פעמיות עם ציפוי למינציה - אין צורך לשמן.

2. במיקסר מקציפים ביצים + סוכרים.

3. מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים (קמחים, מתפיחים ותבלינים).

4. מוסיפים לביצים המוקצפות שמן זית + תערובת יבשים לסירוגין.

5. מוסיפים אגוזים וגזר ומערבבים ידנית עד לפיזור אחיד.

6. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 התבניות (בערך 600 גר' לכל עוגה)

7. אופים 35-40 דקות. מצננים היטב ומגישים. העוגה תישמר היטב במשך מספר ימים (בקיץ עדיף להכניס למקרר).

ערכים תזונתיים

382 קלוריות ל-100 גר'

מנה (כל הכמות = 2 עוגות, עוגה אחת = 12 מנות) - 207 קלוריות

http://bit.ly/2KLkvis

1,333 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page