top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

עוגת השוקולד שלי


כל אופה צריכה עוגת שוקולד אחת פשוטה ומהירת הכנה, עסיסית ועשירה בטעמים, כזו שכולם אוהבים. עוגה שאפשר להכין למסיבת גן או כיתה, לשלוח לחיילת או לסטודנט, או להתפנק ליד הקפה.

כל אופה צריכה עוגת שוקולד אחת טובה. וזו עוגת השוקולד הטובה שלי, עוגת שוקולד יינית.

מה נצטרך? (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

5 ביצים L

150 גר' (3/4 כוס) סוכר [אוהבי מתוק יכולים להגדיל את כמות הסוכר עד 200 גר' = 1 כוס]

200 גר' חמאה

100 גר' שוקולד מריר

210 גר' (1.5 כוסות) קמח

1 כפית גדושה אבקת אפיה

35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו משובח (לא שוקולית)

קורט מלח

1 כוס יין אדום מתוק - אני מעדיפה להשתמש בקונדיטון, שהוא יין מחוזק ומתובל שאני מוצאת אותו מתאים במיוחד לעוגה (וגם כי נשאר לי מהחרוסת), אבל לא חובה. כל יין אדום מתוק יתאים. ולמען הגילוי הנאות - אין לי מניות, קונדיטון לא בקשו ממני לכתוב על היין וכנראה גם אף פעם לא ידעו שכתבתי עליו. זו פשוט המלצה מהלב.

לציפוי:

50 גר' שוקולד מריר או חלב

50 גר' שמנת מתוקה

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.

2. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד לקצף תפוח ובהיר. בניגוד לכל מה שסיפרו לנו בעבר - זה יקציף, אל דאגה.

3. בינתיים ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל שוקולד עם חמאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד לקערת המיקסר ומערבבים היטב. שומרים את הקערה (עדיין לא להכניס לכיור).

5. בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים היבשים - קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח. אני ממליצה להעביר דרך מסננת דקה, למניעת גושים.

6. מוסיפים לקערת המיקסר, תוך כדי עירבוב איטי, לסירוגין, את תערובת היבשים והיין (בכל פעם 1/3). משלימים את הערבוב באופן ידני תוך ניקוי דפנות ותחתית הקערה.

7. מחלקים את התערובת בין 2 התבניות (כ-600 גר' בכל תבנית). מכניסים לתנור החם ואופים 30 דקות.

8. בינתיים מכינים את גאנאש השוקולד לציפוי: מכניסים לקערית (אותה אחת שהשתמשנו קודם כדי להמיס את השוקולד) את השוקולד והשמנת לציפוי. ממסים, מערבבים היטב ומשאירים על השיש שיתקרר מעט ויתייצב (לא להכניס למקרר).

9. כשעה לאחר הוצאת העוגות מהתנור - מצפים בגאנאש. חשוב מאוד לא להשתמש בגאנאש כשהוא במצב נוזלי, אלא לאחר שהתגבש והוא במרקם קרמי. אם רוצים לקשט - זה הזמן לעשות זאת (לפני שהקרם מתקשה לחלוטין). ואז מכניסים למקרר כדי שהציפוי יתקשה מעט.

10. להנאה מירבית - מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

ערכים תזונתיים:

עוגה = 12 פרוסות

פרוסה (כ-50 גר') = 197 קלוריות

http://bit.ly/2vTUZiM

986 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page