top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלט עמבה (חמוצים בסגנון ערבי)


בחנויות התבלינים נתקלתי לא פעם בתערובת שנקראת תבלין לעמבה.

כששאלתי למה מיועדת התערובת נאמר לי תמיד "לחמוצים".

חמוצים? הייתי סקפטית והמשכתי הלאה, לתבלין הבא.

עד שנתקלתי בסלט העמבה של ג'מלאת אבו מוסא, במסגרת סיור לילות רמדאן ברהט בשבוע שעבר.

סלט עמבה של ג'מאלת אבו מוסא (ברקע: טאבולה ובמיה)

הסלט הזה היה כל כך טעים, ומיד למחרת אצתי רצתי לקנות את התבלין ולשחזר את הפלא.

סלט עמבה - השחזור שלי

מדובר בתבלין שמקורו בדרום-הודו, והרכיבים העיקריים שלו הם חילבה, כמון ומלח לימון. לתערובת הבסיסית הזו אפשר להוסיף גם גרגירי חרדל ופפריקה חריפה.

במקור משמש התבלין לכבישה של מנגו ירוק (פירוש המילה עמבה בהודית היא מנגו), אבל לענין הזה אני אקדיש פוסט נפרד.

ובאשר לחמוצים - השימוש בתבלין הופך את הענין לפשוט כל כך שאני אומרת לעצמי אין כאן באמת מתכון... אבל בכל זאת - לא יכולה שלא לשתף אתכם ברעיון המקסים והפשוט כל כך לביצוע.

מה נצטרך?

1 כף תבלין לעמבה

2-3 כפות מים

3/4 - 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי. שום תחליף לא יעבוד

1/2 ראש כרובית

3 פלפלים בצבעים שונים

2 יח' צנון

2 גזרים

1/4 כוס שמיר קצוץ

ומה עושים?

1. בקערה גדולה שמים מיץ לימון, מים ותבלין עמבה. מערבבים היטב.

2. שוטפים את הירקות. את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים יחסים, ואת שאר הירקות חותכים לרצועות. הירקות הם בגדר המלצה. כל ירק קשה יתאים. אפשר לנסות להוסיף כרוב, מלפפון, קולרבי או כל ירק קשה אחר.

3. מעבירים את הירקות לקערה ומערבבים היטב עד שכל הירקות מצופים בתבלין.

4. מעבירים למקרר לכמה שעות, ומדי פעם מערבבים שוב.

5. וזהו. זה כל הסיפור.

ערכים תזונתיים

מה כבר יש כאן? ירקות ומיץ לימון?

2,501 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page