top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

כתר כנעני


רגע אחרי שבועות. ועצם העובדה שהחג עבר היא לא סיבה להפסיק ליהנות מהמבחר הגדול, העשיר והטעים להפליא שיש לשולחן החלבי להציע. ארוחת ערב חגיגית וקצת אחרת, אירוח קיצי של חברים עם יין צונן, בראנצ' מפנק בשבת עם שייק פירות טרי - כל אלה הזדמנויות נפלאות לגוון את התפריט ולהנות ממנות חלביות קלילות יותר שמתאימות בדיוק לקיץ.

מאפה חצילים קלויים וגיבנת עיזים

קחו לדוגמה את הכתר הכנעני הזה. מאפה נהדר של חצילים קלויים וגבינות עיזים שכיכב על שולחן החג שלי (נשארה בדיוק מנה וחצי שיכולתי לצלם למחרת...). המאפה הזה ילווה אותי לאורך זמן, בזה אין לי ספק - לארוח או סתם כארוחת קיצית קלילה באמצע השבוע, עם סלט טרי בצד ואבטיח לקינוח.

אז מה נצטרך?

2/3 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה!!! מרודד - להפשיר לילה מראש במקרר.

למלית:

2 חצילים טריים ויפים

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

2-3 שיני שום

בצק עלים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

2 כפיות טימין קצוץ דק

125 גר' גבינת עיזים למריחה

2-3 כפות גבינת עיזים טובה מגוררת דק

2 ביצים

50 גר' צנובר

ומה עושים?

1. יום לפני האפיה - מעבירים בצק עלים למקרר להפשרה.

2. עדיין יום לפני האפיה (או כמה שעות מראש) - מחוררים את החצילים בעזרת מזלג (כדי שלא יתפוצצו) וקולים בגריל או על אש גלויה עד שהם רכים מאוד. חורצים לאורך ומוציאים את הבשר הלבן למסננת. אם יש הרבה גרעינים - זורקים אותם. מטפטפים מיץ לימון ונותנים לזה לעמוד כמה שעות (ואפילו לילה) להגרת המיצים המרים.

מאפה חצילים קלויים וגבינת עיזים

3. למחרת (יום האפיה) - מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

4. קוצצים את החציל בעזרת סכין טובה ומעבירים לקערה (תתקבל כמות של 1.5 - 2 כוסות בערך).

מאפה חצילים קלויים וגבינת עיזים

5. מוסיפים לקערה את השום (כתוש דק), גבינות, ביצים (משאירים כמות של 2 כפות בערך להברשה בסוף), מלח, פלפל וטימין קצוץ דק ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, לא תהיה הזדמנות נוספת.

6. פורסים על משטח עבודה מקומח היטב כ-2/3 מיריעת הבצק (באורך של 40-50 ס"מ בערך). אני אוהבת לעבוד על הניילון שבו הבצק ארוז, וגם אותו צריך לקמח היטב לפני שמתחילים לעבוד.

7. חורצים בצד אחד של הבצק חריצים ברוחב של כ-2 ס"מ בעומק של כרבע מהבצק.

8. את מלית החצילים המוכנה מורחים על החלק השלם של הבצק (זה שלא חתכנו). מפזרים 2-3 כפות צנוברים (משאירים קצת צנובר לקישוט).

9. מגלגלים לרולדה, כולל החלק של הקצוות החתוכים בסוף.

10. מעבירים לתבנית על נייר אפיה ומניחים בצורת כתר.

11. מברישים בביצה ומעטרים בצנובר.

12. אפיה - מכניסים לתנור חם מאוד (חום גבוה 200 מעלות) ואופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים באפיה 20-3-0 דקות נוספות, עד שהמאפה תפוח מאוד, זהוב וריחני במיוחד.

13. מגישים את הכתר על מגש גדול בשלמותו או פרוס למנות. הכי טעים כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר.

אוהבים חצילים?

מזמינה אתכם לנסות גם את המוסקה שלי - המתכון המלא >>> כאן.

865 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page