top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

בקלאווה ביתית


מה אפשר לאמר על בקלאווה? ללא ספק הקינוח האולטימטיבי של אגן ים התיכון והלבנט כולו. אולי לא הבחירה הראשונה שלי בקינוחים, אבל כשאני מכינה ארוחה יוונית - זה בדיוק מתאים.

בקלאווה שעשויה כמו שצריך - היא נפלאה, וכשלא - אז ממש לא... אז אם החלטתם להכין בקלאווה - בואו נעשה את זה נכון, זה באמת לא מסובך.

מה נצטרך?

4 דפי פילו (קנויים, הסבר מפורט בהמשך)

50 גר' חמאה (ובבקשה - ממש לא מרגרינה או שמן)

250 גר' אגוזי מלך או קשיו או פיסטוק קלוף או אגוז לוז (אם אתם רוצים שיהיה ממש טעים - תשקיעו באגוזים. אל תתפתו להחליף בבוטנים, למרות המחיר הנמוך, כי בהתאם לזה יהיה גם הטעם...)

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

1 כפית גרידת לימון

לסירופ

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1 מקל קינמון

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

מיץ מחצי לימון (סחוט טרי)

ומה עושים?

1. את עלי הפילו מפשירים יום מראש במקרר. אנחנו נצטרך 4 עלים בלבד, למרות שבחבילה יש הרבה יותר, אז יש כאן 2 אפשרויות - לתכנן כמה מאפי פילו במהלך השבוע או להשתמש ב-4 עלים, לארוז היטב (בדיוק כפי שהיה לפני שפתחנו את החבילה), ולהקפיא בחזרה.

הבצק לא יתקלקל מההקפאה החוזרת, אבל אל תעשו את זה יותר מפעם אחת, כי אז הוא הבצק יתחיל להתפורר וחבל.

כאשר העלים מופשרים - עוברים לשלב הבא.

בזמן העבודה - חשוב מאוד להקפיד שהעלים יהיו כל הזמן מכוסים כדי שלא יתייבשו ויישברו.

לפני תחילת העבודה - מחממים תנור לחום בינוני 175-180 מעלות.

2. מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים במעבד מזון יחד עם הסוכר החום (או קוצצים דק ומערבבים עם הסוכר).

בקלאווה מתכון

3. מוסיפים את גרידת הלימון והקינמון ומערבבים לפיזור אחיד. התערובת מוכנה.

4. ממיסים את החמאה (אפשר בהחלט במיקרוגל).

5. פורסים עלה פילו אחד על משטח העבודה , כשהצד הארוך פונה אלינו (את שאר העלים שומרים בצד מכוסים!)

מברישים בחמאה.

מניחים על העלה הראשון עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה.

6. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של העלה (זה שקרוב אלינו) אבל לא ממש בקצה, משאירים 2-3 ס"מ פנויים.

7. מקפלים את החלק התחתון של העלה על המילוי, ומגלגלים לנחש ארוך. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

8. באותה צורה בדיוק מכינים את 2 העלים הנוספים עם יתרת המילוי.

9. חורצים את הנחשים באלכסון (כדי להקל את החיתוך לאחר האפיה). מברישים בחמאה שנותרה או בביצה טרופה.

בקלאווה מתכון

10. אופים 15 דקות בחום בינוני. אם המאפה עדיין לא זהוב דיו - אפשר להוסיף עוד דקה או שתיים לאפיה.

11. בינתיים מכינים את הסירופ. שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.

כאשר המאפים מוכנים - מוציאים מהתנור ומברישים מיד (כשהמאפה עדיין חם) בסירופ המוכן (משתמשים בכל הכמות). מצננים.

12. לאחר שהמאפה התקרר - פורסים לפי הסימנים. מניחים על הצלחת הגשה נאה ומגישים.

13. במקרה שנשאר משהו (לא סביר) - שומרים בקופסה אטומה היטב בטמפרטורת החדר.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page