מזנון אנטיפסטי איטלקי אמיתי הוא חוויה קולינרית עשירה ומקסימה. מגוון של טעמים, ריחות, מרקמים... פשוט תענוג צרוף (כמעט כמו ארוחת בוקר ישראלית, אבל הרבה יותר...).
מסיבות היסטוריות כאלה ואחרות - אולי כי בעבר לא היו לנו כאן, בארץ ישראל הישנה והטובה, לחמים, גבינות ונקניקים טובים דיים למזנון אנטיפסטי כהלכתו - בארץ קיבל המושג אנטיפסטי אופי קצת שונה - ובדרך כלל הכוונה למבחר ירקות קלויים בגריל, מגש ססגוני ומרענן עם מעט שמן זית , מלח ופלפל שחור גרוס טרי... כן, יש להם את זה, לאיטלקים.
אבל כמו שאמרנו, אנטיפסטי איטלקי אמיתי הוא לא רק ירקות, תמצאו בה גם מבחר סוגי לחמים, גבינות, נקניקים, וכל מיני שילובים מעניינים.
בקטגוריית הלחמים יימצא מקום נכבד לפוקצ'ות טריות, ברוסקטות וקרוסטיני.
הפוקצ'ה חייבת להיות טריה. נקודה. מה שנשאר משמש למחרת היום להכנת הברוסקטות והקרוסטיני.
הברוסקטה היא פרוסת לחם קלויה (בתנור או על גחלים), עם שמן זית ושום כתוש.
הקרוסטיני הוא אותו לחם קלוי שעליו מבחר מטעמי ירקות, ממרחים, גבינות, נקניקים, דגים, פירות ים או בשרים. כיד הדמיון הטובה עליכם.
והנה עוד כמה רעיונות ומתכונים קלאסיים למזנון אנטיפסטי:
סלט קפרזה - עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.
בתמונה כאן - הגרסה הקלאסית - פרוסות של עגבניה ומוצרלה טריה עם עלי בזיליקום שלמים. אפשר להחליף בעגבניות שרי, בייבי מוצרלה ועלי בזיליקום קצוצים גס. בכל מקרה, ממש לפני ההגשה ממליחים מעט ומזלפים שמן זית איכותי וחומץ בלסמי משובח.
סלט ארטישוק כבוש ותפוחי אדמה - המתכון המלא כאן
פטריות ממולאות - המתכון המלא כאן
שיפודי פרושוטו ומלון
קרפצ'יו
פלטת נקניקים
פלטת גבינות - המתכון המלא כאן
פרחי קישואים ממולאים - המתכון המלא כאן
באיטליה, כמו באיטליה - כל זה רק הפתיח לארוחה.
אבל בעיני ועבורי מזנון שכזה הוא ארוחה חגיגית שלמה ומוצלחת במיוחד.
ומה אתם חושבים?