036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער - רוקחת החלומות

צ'ורוס

מתכון מנצח לקינוח הספרדי האולטימטיבי (אף כי לעיתים הוא מוגש לארוחת בוקר) האהוב כל כך בכל רחבי העולם דובר הספרדית, ובכלל. אפשר

להגישו כפי שהוא, מגולגל בסוכר וקינמון, אבל לחוויה מושלמת שדכו אליו קרם שוקולד, ריבת חלב או כל ממרח מתוק אחר שאתם אוהבים (רעיונות נוספים בהמשך), ולא תצטערו.


במונחים מקומיים אפשר לראות בצ'ורוס סוג של סופגנייה שעשויה מבצק רבוך. ורגע לפני שאתם נבהלים ועוברים למתכון הבא, הרשו לי לומר לכם שברגע שמבינים את השיטה להכנת הבצק (והיא באמת לא כל כך מסובכת), מדובר בבצק פשוט ומהיר, יחסית, להכנה, בלי שמרים ובלי התפחה.


מה זה בעצם בצק רבוך? בצק רבוך הוא בצק מבושל שעשוי מרביכה (בצרפתית: Roux רוּ) -תערובת של קמח ושומן. במקור משמשת הרביכה להסמכת רטבים (כמו רוטב בשאמל) או מרקים. כאן לוקחים אותה צעד אחד קדימה, והופכים אותה לבצק של ממש, מהבצק הזה מכינים פחזניות, אקליירים ואפילו לחמניות של פסח, כן, כן.

בקיצור, זה עוד אחד מאותם מתכונים שהרבה אנשים נרתעים מהם עד שמנסים בפעם הראשונה ומגלים שבעצם, השד לא כל כך נורא... ובנימה אופטימית זו - ניגש ישר למתכון.


כמות הבצק כאן תספק צ'ורוס ל - 12-15 איש בנדיבות.

אנחנו היינו 6 אנשים, אז טיגנתי רק חצי מכמות הבצק, ואת השאר שמרתי בשק הזילוף במקרר וטיגנתי 3 ימים לאחר מכן. יותר מ - 3-4 ימים לא הייתי נותנת לבצק לעמוד, בכל זאת יש בו ביצים טריות.

טיגון מראש אינו מומלץ, ואם אין לכם תכניות להכנת שני סיבובי צ'ורוס בטווח של כמה ימים, עדיף להכין רק חצי מהכמות.

מה נצטרך?

1 כוס (250 מ"ל) מים

100 גר' חמאה

2 כפות שטוחות סוכר

1/4 כפית מלח

140 גר' (1 כוס) קמח לבן

4 ביצים גדולות


לטיגון:

1 ליטר שמן


לגילגול:

3/4 כוס סוכר

1 כפית קינמון


להגשה (אחד מאלה ואפשר גם בלי):

גנאש שוקולד (עשוי מ-100 גר' שוקולד + 100 מ"ל שמנת מתוקה שממיסים יחד במיקרוגל ומצננים לטמפ' החדר)

ריבת חלב

ממרח לוטוס

נוטלה

או כיו"ב ממרחים מתוקים ואהובים.

ומה עושים?

1. מכניסים לסיר בינוני את המים והחמאה (חתוכה לקוביות גדולות), מביאים לרתיחה.

2. כאשר הנוזלים רותחים מוסיפים בבת אחת את כל הקמח עם הסוכר והמלח. מערבבים היטב בכף עץ עד שכל הנוזלים נספגים בקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שנוצר כדור בצק יפה שמתחיל להדבק לתחתית הסיר. רגע לפני שמסירים מהאש זה צריך להיראות כך:

3. מורידים מהאש, מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים בוו גיטרה במשך 8-10 דקות עד שהתערובת מתקררת מעט (אנחנו לא רוצים שהביצים שנוסיף פנימה יהפכו לחביתה מהחום של הבצק...)


4. כשהתערובת מגיעה לחום גוף בערך מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת.

כלומר: מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב עד שהביצה נטמעת היטב בתערובת. מוסיפים ביצה שניה ומערבבים היטב כנ"ל. מוסיפים ביצה שלישית ומערבבים. מוסיפים ביצה רביעית ומערבבים. העניין הזה עם הביצים אחת אחת הוא סוד העניין, שום קיצורי דרך לא יעבדו כאן.


כדאי לדעת מראש ולא להיבהל: אחרי כל ביצה שנוסיף הבצק ייראה כאילו הוא מתפרק, וייתכן אפילו שנצטרך לעזור למיקסר בהורדת חלקי בצק מדפנות הקערה (זה רק נשמע נורא, זה ממש לא), אבל אחרי שנמשיך בבחישה נמרצת - זה יסתדר. ואז נוסיף את הביצה הבאה וחוזר חלילה.


ועוד הערה חשובה: את הביצה האחרונה כדאי מאוד לטרוף בקערית קטנה ולהוסיף בהדרגה, ייתכן שלא נזדקק לכל הכמות.

4. הבצק צריך להתקבל רך מאוד אבל לא נוזלי.


ישנם כמה מבחנים מקובלים לבדיקת המוכנות של הבצק הרבוך:

  • מבחן מתיחת הבצק (מימין בתמונה): נוטלים פיסת בצק בגודל זית ומותחים אותה בין האצבע לאגודל. אם הבצק נמתח יפה ואינו נקרע מיד - הוא מוכן.

  • מבחן השביל (באמצע): יוצרים שביל בבצק בעזרת האצבע או ידית של כף עץ; אם השביל כמעט נסגר אך אינו נסגר לחלוטין - הבצק טוב לזילוף.

  • מבחן השפיץ (משמאל בתמונה): פותחים את המיקסר ומרימים את וו הגיטרה. אם הבצק שתלוי על הוו מקבל צורה של שפיץ - הבצק מוכן לעבודה.


5. כאשר הבצק מוכן - מעבירים לשק זילוף חזק וטוב עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ בערך.

6. מחממים בסיר בינוני 1 ליטר שמן עד לטמפ' של 170-180 מעלות.

אם אין מדחום מכניסים לסיר החם מדי פעם כף של ידית מעץ. כאשר מתחילות להיווצר סביב הכף בועות קטנות - השמן הגיעה לטמפרטורה המתאימה.


7. מזלפים ישירות לתוך השמן רצועות של בצק וחותכים במספריים.



מה אורך הרצועות? זה לגמרי נתון להחלטתכם. אני זילפתי באורך של אצבע בערך. אפשר לזלף ארוך יותר, אבל קחו בחשבון שהרצועות הארוכות לא יישארו ישרות אלא יתעגלו מעט באופן חינני למדי, חייבים להודות.

בכל מקרה - לא מומלץ למלא את הסיר יותר מדי כי הרצועות מתנפחות מאוד במהלך הטיגון.


8. מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים עד לצבע זהוב יפה, הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.



9. מכינים לצד הכיריים צלחת עמוקה עם סוכר וקינמון.

מוציאים מהסיר ישירות לצלחת ומגלגלים את הצ'ורוס בזריזות כדי שיצופו בסוכר מכל הכיוונים בעודם חמים. מעבירים לצלחת הגשה.



10. מגישים מיד עם גנאש שוקולד או כל ממרח אחר. טובלים בממרח, טועמים, ומיד לוקחים עוד אחד...


ולסיום סרטון TIK TOK של הכנת הצ'ורוס באדיבותה הרבה של ילדתי היקרה (שימו לב איזה יופי רואים את מבחן השפיץ).




  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.