טאג'ין עוף ומשמש
- שרון סער - רוקחת החלומות

- 19 ביולי
- זמן קריאה 2 דקות
יש עוף במשמש ויש עוף במשמש, והמתכון הזה - שמכינים ממשמש טרי (לא משומר ולא מיובש) עלה על כל ציפיותי.
זה לא מתכון ספונטני, ההשרייה היא חלק הכרחי בתהליך אבל באמת לא מסובך, והתוצאה - מצדיקה כל דקה.
מהרו לנצל את עונת המשמשים הטריים להכנת המתכון הנפלא הזה.

טאג'ין עוף ומשמש

להשרייה
1.5-2 ק"ג כרעיים של עוף (בערך 7-8 יחידות, אפשר לחלק לשוקיים וירכיים)
1/4 כוס סויה
1/4 כוס מירין
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ/מגורר דק
4 יחידות משמש טרי בשל
3 שיני שום
בבלנדר מוט או נינג'ה מרסקים את כל חומרי המשרה למשחה אחידה.
מעבירים לקערה עם נתחי העוף מערבבים היטב ומעסים מעט כך שכל נתחי העוף יהיו מכוסים במשרה מכל הכיוונים. מכסים ושולחים ללילה למקרר.
בזמן הזה העוף יספוג טעמים ויתרכך.
לסיר
3-4 כפות שמן זית
1 בצל - חתוך לרבעים ופרוס דק
2 שיני שום - חתוכות לרבעים
1-2 גזרים חצויים לאורך ופרוסים לחצאי טבעות ברוחב 2 ס"מ בערך
1 דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לפלחים או חתיכה דלעת רגילה חתוכה לקוביות
6-8 משמשים חתוכים לשמיניות
תבלינים: 1 כפית גדושה ראס אל חנות, 1 כפית מלח, קמצוץ זעפרן. בהתאם לתערובת של הראס אל חנות ולטעם האישי - אפשר להוסיף גם קינמון או כוסברה טחונה או כמון.
מיץ מלימון אחד
2 כוסות ציר עוף/ירקות (אם ממש אין ברירה מחליפים במים)
1 פחית גרגרי חומוס (שטופים ומסוננים)
6 יחידות משמש - חתוכות לשמיניות
מחממים שמן זית בטאג'ין גדול דיו או כל סיר רחב ושטוח.
מוציאים את נתחי העוף מהמשרה (אין צורך לנגב או לשטוף) ומטגנים מס' דקות מכל צד עד להשחמה נאה.
***שימו לב: את המרינדה שנורתה בקערה - שומרים להמשך, לא לזרוק.
מוציאים את נתחי העוף המושחמים לקערה נקיה ומכסים.
באותו סיר רחב ושטוח מרככים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום, הגזר והדלעת ומטגנים כמה דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המרינדה ששמרנו, ציר, גרגרי חומוס ומשמשים.
מסדרים את נתחי העוף המושחמים בתוך הרוטב שבסיר בשכבה אחת. מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
מגישים עם קוסקוס (או אורז או פירה, העיקר שיהיה מה שיספוג את הרוטב הנהדר).

איזו מנה עשירה ונפלאה!!!





תגובות