top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

חטיפי תמרים נוסטלגיים

בשנות ה-70' הרחוקות, כשתמרים בוואקום היו החידוש הכי מסעיר על מדפי המרכולים ופצפוצי אורז היו אטרקציה קולינרית, אמא שלי היתה מכינה את חטיף התמרים הזה. מבשלת את התמרים בסבלנות רבה, משטחת היטב בתבנית פיירקס, חותכת למעויינים מדוייקים ויפים ומפזרת למעלה קוקוס לקישוט (וגם כדי שלא יהיה כל כך דביק, בכל זאת תמרים...)


המתכון הזה צרוב לי בלב, ועכשיו כשחיפשתי מתכון נוסף של תמרים לחג (בנוסף או כגיוון למתכון הנהדר-נהדר של כדורי תמרים שתוכלו למצוא כאן), נזכרתי בו ואחרי שהכנתי, ציננתי וטעמתי, נדהמתי מעוצמת הפלאשבק של טעמי הילדות. הקרמליות המתוקה והעזה של התמרים עם הקראנצ'יות העדינה של פצפוצי האורז... אחחחח...... ללא ספק החטיף המושלם לימי החג.



מה נצטרך?

2 חבילות תמרים בוואקום

200 גר' חמאה (במקור הייתה מרגרינה, אז אם חשוב לכם פרווה או טבעוני או ללא מוצרי חלב מכל סיבה שהיא - זה אפשרי)

150 גר' (4 כוסות מידה) פצפוצי אורז (מלא או רגיל)

1/4 כוס קוקוס לקישוט


ומה עושים?


1. מבשלים בסיר את התמרים והחמאה.

אחרי שהחמאה נמסה, מטרת הבישול היא שכל השומן ייספג בתמרים, אבל הכל. מה שלא ייספג יצוף אחרי הקירור וייצור שכבה שומנית וזה ממש לא משהו שאנחנו רוצים שיקרה. אז לאט ובסבלנות ממשיכים לערבב (על אש קטנה) עד שאין שומן מסביב לתמרים והתערובת אחידה.

אם אתם ממהרים או מתקשים - נסו להעביר למעבד מזון. לא ניסיתי בעצמי אבל נתקלתי במי שהצהיר שעשה זאת, ולמען האמת - למה לא?




2. בקערה גדולה שמים את פצפוצי האורז ומעליהם את התערובת התמרים והחמאה. מערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים בתמרים באופן אחיד. הכי פשוט לערבב ביד (עם כפפה כמובן).




3. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית (20*28 ס"מ בערך, אפשר קצת יותר או פחות ובהתאם לכך יהיה עובי החטיף), מפזרים קוקוס מעל ומעבירים למקרר.


4. כשהתערובת התקררה והתמצקה - חותכים למעויינים.

איך ליצור מעויינים? זה פשוט. במקום לאורך ולרוחב - חותכים לאורך ובאלכסון. הנה כך:


חוששים? מסתבכים? חיתכו לריבועים.


5. מגישים במנז'טים של נייר, הכי פשוטים, כמו פעם, ומתמכרים לטעמי הילדות הנפלאים.



ערכים תזונתיים

מחושב לפי 30-36 מנות, כ-40 גר' למנה.

מנה = 122 קלוריות, 1 גר' חלבון, 19 גר' פחמימות, 4.6 גר' שומן, 11 מ"ג כולסטרול, 2.3 גר' סיבים תזונתיים.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page