top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

בורי בסגנון איטלקי


גרסה קצת שונה לדג הבורי המוכר והאהוב, והפעם - בסגנון איטלקי.



מה כל כך איטלקי פה?

את הפלפלים החלפתי בזיתי קלמטה וצלפים, אבל העיקר הוא השימוש בתערובת התבלינים האיטלקית הקבועה שלי (וליתר דיוק - של ג'יימי אוליבר). התערובת הזו משמשת אותי המון, ולדגים היא פשוט מושלמת.


אז מה נצטרך?


לתערובת התבלינים

4 כפות זרעוני אניס

2 כפות אורגנו

1-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים גדולים (אם אתם לא אוהבים חריף - גם חצי יספיק)

1 כף פלפל שחור (אפשר להחליף חלק מהכמות בפלפל אנגלי או פלפל ארבע העונות)

1 כף מלח גס

2 כפות גרגרי כוסברה

גרידה מלימון אחד


לדג

2 כפות שמן זית

3 שיני שום

2 דגי בורי (סה"כ כ-1.2 ק"ג אחרי ניקוי) חתוכים למנות עבות ויפות (כולל ראשים וזנבות שתרומתם לטעם ומרקם של הרוטב לא תסולא בפז)

1 כוס פסאטה (מחית עגבניות חלקה מהסוג שנמכר בבקבוקי זכוכית)

1/2 כוס מים

1 כפית תערובת תבלינים איטלקית

מיץ מלימון אחד קטן

2-3 כפות זיתי קלמטה מגולענים

1-2 כפות צלפים

1 פלפל צ'ילי אדום טרי

מעט פטרוזיליה לקישוט


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת תערובת התבלינים.

טוחנים את כל התבלינים יחד (אני משתמשת בנינג'ה, אפשר גם במטחנת תבלינים כמובן). ושומרים בצנצנת סגורה היטב.

המלצה שלי: להכין מראש כמות כפולה ולחלק לשתי צנצנות קטנות לשמירה מירבית על הטריות.

2. מכינים את הדג: ממליחים קלות ומפלפלים מעט את נתחי הדג (משני הצדדים).

3. במחבת עבה ועמוקה שתכיל בנוחות את כל נתחי הדג (כולל ראשים וזנבות) מחממים קלות שמן זית. קוצצים את השום ומוסיפים למחבת.

4. מוסיפים למחבת את הפסאטה, המים התבלינים ומיץ הלימון. מערבבים קלות.

5. מוסיפים את הזיתים (קצוצים גס), את הצלפים ואת הצ'ילי פרוס דק.

6. מסדרים את נתחי הדג במחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות עם מכסה.



7. הופכים את הדגים בזהירות רבה, ומבשלים 8 דקות נוספות.

8. עד כאן אפשר להכין מראש.



הגשה – אפשר להביא שוב לרתיחה למשך 2-3 דקות, אבל לטעמי – הדג מוצלח יותר בטמפרטורת החדר, ואז גם הרוטב מקבל מרקם טוב יותר, לשיקולכם.

לפני ההגשה מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.




ערכים תזונתיים:

מהכמות יתקבלו כ-10 מנות.

מנה = 204 קלוריות, 8.2 גר' שומן, 30.3 גר' חלבון, 2.1 גר' פחמימות, 75.6 מ"ג כולסטרול, 0.6 גבר' סיבים תזונתיים.


471 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page