top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

גראטן תפוחי אדמה


אחת הקלאסיקות האהובות ביותר של המטבח הצרפתי.

מנה נהדרת בכל שולחן חלבי, תוספת נפלאה לדגים, ורעיון נפלא לשבועות.

אז בלי הרבה מילים מיותרות, ניגש ישר לעניין.

מה נצטרך?

6-8 תפוחי אדמה גדולים, אני מעדיפה את האדומים, אבל לא חובה.

50 גר' חמאה

1 שן שום חצויה

2-3 ענפי רוזמרין או טימין או שניהם

1.5 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כפית מוסקט טחון טרי

ומה עושים?

​1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. משמנים בכף חמאה תבנית פיירקס ומשפשפים בשן שום.

3. מקלפים את תפוחי האדמה פורסים אותם דק דק (עד 3 מ"מ עובי), אפשר בעזרת מנדולינה. מסדרים בתבנית המשומנת בצורת רעפים שורות שורות או כל תפו"א בפני עצמו (כמו בתמונה). מפזרים בין תפוחי האדמה 2-3 ענפי רוזמרין או טימין.

גראטן תפוחי אדמה | רוקחת החלומות

4. מחממים בסיר קטן את השמנת והחלב, עם התבלינים עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה (אין צורך להרתיח ממש). מסירים מהאש.

5. מוזגים את תערובת החלב והשמנת על תפוחי האדמה.

6. חותכים את החמאה שנותרה לקוביות קטנות ומפזרים מעל תפוחי האדמה.

7. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור החם. אחרי 45 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים 30 דקות נוספות (סה"כ שעה ורבע אפיה).

8. מגישים חם. אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם בתנור (או במיקרו) לפני ההגשה.

גראטן תפוחי אדמה | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page