036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

עוגת ביסקוויטים - כך תעשו את זה נכון


בשבועות האחרונים הרשת רעשה וגעשה סביב עוגת הביסקוויטים של "הגברת". נראה שעכשיו כולם כבר יודעים איך לא מכינים עוגת ביסקוויטים. ומכיוון שאני מאמינה בביקורת לצורך למידה, ישבתי והכנתי את המדריך השלם לעוגת ביסקוויטים - כך תעשו את נכון (גרסת המאה ה-21).

בינינו, זו באמת אחת העוגות הפשוטות ביותר להכנה ויחד עם זאת אחת הטעימות שיש לנו. אולי אלה הזכרונות הנוסטלגיים שתמיד ילוו אותה, אולי הטעמים שבכל זאת השתדרגו עם השנים... אז נכון, אפשר להגיד שזו גרסה לעניים לטירמיסו או לטרייפל, אבל אנחנו כל כך אוהבים אותה, את עוגת הביסקוויטים שלנו, שזה ממש לא משנה.

באוסף המתכונים הישן שלי נמצא כבר שנים ארוכות המתכון של סבתא שלי, סבתי האהובה והיקרה, לעוגת הביסקוויטים המיתולוגית שלה. בשונה מהגרסאות הפופולריות היום (כנראה בעקבות במתכון המיתולוגי מהספר ילדים מבשלים), העוגה של סבתא היתה היתה עוגת גבינה עם שוקולד. ועל אף שאינני מצליחה לשחזר בזכרון את הטעמים המדוייקים, זכור לי בבירור שמאוד אהבתי את העוגה. מה שכן זו היתה עוגה קפואה ("עוגת גלידה" אם תרצו), וכבר כילדה לא כל כך התחברתי לרעיון של העוגה הקפואה. אז הפעם, ותסלח לי סבתא, אוותר על המתכון שלה, ואולי בהזדמנות אנסה לשדרג גם אותו.

ועד אז, קבלו את הגרסה האישית לשי לעוגה הקלאסית של ביסקוויטים עם גבינה, גרסת המאה ה-21.

מה נצטרך? (לתבנית בגודל 18 * 28 ס"מ בערך)

100 גר' שוקולד מריר (אפשר להחליף בחלב)

500 מ"ל שמנת מתוקה

500 גר' גבינת מסקרפונה (אפשר להחליף בגבינת שמנת או גבינה לבנה 5% או 9%)

40 גר' פודינג אינסטנט וניל (אם משתמשים בגבינה לבנה נצטרך 80 גר')

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

1/2 כוס חלב

1/2 כוס יין אדום מתוק (אני משתמש בקונדיטון שהוא יין מתובל שאני מאוד אוהבת) או 2-3 כפות ליקר טוב שאוהבים (רום, ברנדי, ליקר שוקולד או כל דבר אחר שיתן boost קטן לחלב האנמי, משהו)

2 שרוולים של פתי בר (אני מעדיפה את הרגיל, אפשר גם בטעם שוקולד) - הכמות המדוייקת תלויה בגדול התבנית ומספר השכבות.

ומה עושים?

1. מתחילים בהכנת הציפוי - בקערה קטנה שמים 100 גר' שוקולד + 100 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי כוס) ומחממים במיקרוגל (דקה וחצי עד שתיים יספיקו בהחלט). מערבבים היטב היטב, רצוי במטרפה, עד לקבלת קרם חלק ומבריק. לחיזוק הטעם אפשר להוסיף כף מהיין או הליקר שנשתמש בו בהמשך. מניחים בצד לצינון (לא במקרר).

2. מכינים את תערובת הגבינה - בקערת המיקסר שמים את השמנת שנותרה (סה"כ 400 מ"ל), הגבינה, אינסטנט וניל וסוכר. מקציפים היטב (מתחילים במהירות איטית ולאט לאט מגבירים את הקצב) עד לקבלת קרם יציב מאוד שאינו נוזל בכלל.

3. בקערית שטוחה מערבבים חלב + יין (או ליקר)

4. מרכיבים את העוגה - טובלים את הביסקוויטים בזריזות בקערת החלב ומסדרים בתחתית התבנית חשוב להגיע לכיסוי מלא, אם צריך חותכים קצת את הביסקוויטים בשורה האחרונה (עדיף לעשות זאת כשהם כבר רטובים וכך לא יתפוררו בחיתוך).

מניחים על הביסקוויטים (בעדינות שלא יזוזו) מחצית מהקרם ומשטחים באופן אחיד.

מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ויין.

מניחים על הביסקוויטים בעדינות רבה שכבה נוספת של הקרם.

מסיימים בשכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב + יין.

5. מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה להתייצבות. אחרי חצי שעה מוציאים את העוגה, שופכים על הביסקוויטים את ציפוי השוקולד כך שיצפה את כל העוגה באופן אחיד.

מחזירים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

* אפשר לכין כמה ימים מראש ולהקפיא. להעביר למקרר ערב לפני ההגשה.

6. חותכים לריבועים ומגישים.

וכך עושים את זה נכון!

ערכים תזונתיים:

עוגה = 24 מנות.

מנה = 219 קלוריות, 13.4 גר' שומנים, 3 גר חלבון, 20 גר' פחמימות, 35 מ"ג כולסטרול, 0.1 גר' סיבים תזונתיים

#ביסקוויטים #מסקרפונה #עוגת_ביסקוויטים #עוגת_גבינה

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.