036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

מרק פטריות אביבי


אחד הדברים היותר נחמדים שקרו בימי הקורונה הוא האפשרות וההזדמנות שניתנה לנו, העמך, לרכוש מוצרים שונים ישירות מהחקלאים המגדלים אותם. מדי כמה ימים מתארגנת קבוצה ותוך זמן קצר מגיע משלוח שבנסיבות אחרות היה מוצא דרכו לייצוא או למסעדות יוקרה ובתי מלון, בוודאי לא לרשתות השיווק ולמטבח הפרטי שלי (או שלכם)... ובשבילי - זה גם עדן של ממש.

כך מצאתי את עצמי מתמודדת מול ק"ג על גבי ק"ג של תותים (4 ק"ג), ארטישוק (15 ק"ג ואח"כ עוד 4 ק"ג), אננס (ארגז שלם), פרחים כאלה ואחרים, תמר מג'הול (4 ק"ג) ועוד, ועוד...

והיה גם ארגז פטריות.

צילום: Christian Schnettelker

8 קופסאות של שמפיניון ופורטבלו יפהפיות, הכי טריות שאפשר לדמיין. ואחד המתכונים שהכנתי מהן היה, כמובן, מרק פטריות, עשיר, קטיפתי וטעים במיוחד.

אם היינו באמצע החורף - יתכן שהייתי מעדיפה את הגרסה של מרק פטריות עם גריסים, אבל באביב, ובכלל כשמחפשים משהו קליל יותר - זה המתכון.

אז מה נצטרך?

חופן נדיב של פטריות שיטאקי מיובשות + 1 כוס מים רותחים

2-3 כפות שמן זית

1 בצל גדול (או 2 בינוניים)

3-4 שיני שום

2 כפות חמאה

5-6 גבעולי טימין טרי

כמות של 4-5 סלסילות של פטריות, ממש עדיף שיהיו סוגים שונים. אני השתמשתי בשמפיניון, פורטובלו, מלך היער, שיטאקי טריות, ופטריות יער, סה"כ כ-700 גר' פטריות

1/2 כוס יין יבש או חצי יבש טוב (אדום או לבן, לא משנה) מלח, פלפל שחור

2 ליטר נוזלים לבישול המרק (ציר ירקות טוב, ובלית ברירה מים)

3 כפות גדושות קורנפלור + 1/2 כוס מים

1 כוס (250 מ"ל) שמנת להקצפה

ומה עושים?

1. שעה מראש - משרים את פטריות השיטאקי המיובשות בקערה קטנה עם כוס מים רותחים. במידת הצורך מניחים על הפטריות צלחת קטנה כדי שיטבלו במלואן במים בלי לצוף.

2. בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית. קוצצים את הבצל ומתחילים להזהיב אותו על אש קטנה יחסית.

3. כאשר הבצל זהוב (לא להשחים) - מוספים את השום הקצוץ, החמאה והטימין ומערבבים קלות. מטגנים 1-2 דקות.

4. בינתיים (מתחילים בזמן טיגון הבצל) חותכים את כל סוגי הפטריות. אני אוהבת לחתוך אותן לקוביות בגדלים שווים עד כמה שניתן. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

5. מוציאים את פטריות השיטאקי המיובשות ממי ההשרייה (שומרים את המים להמשך!), חותכים גם אותן לקוביות ומוסיפים לסיר. מערבבים קלות.

6. מוסיפים את היין, מתבלים במלח (1.5-2 כפיות בערך) ופלפל שחור (1/2-1 כפית), ומבשלים כמה דקות לאידוי האלכוהול.

7. מערבבים היטב את הקורנפלור עם המים, כך שלא יהיו גושים בכלל. מוסיפים לסיר יחד עם כל שאר הנוזלים - הציר (או המים) וגם מי ההשרייה של השיטאקי המיובשות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות.

8. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה נוספת (עדיין על אש קטנה) ומבשלים כמה דקות נוספות עד להסמכה.

סטיילינג וצילום: אתי ויעקב הספל, הורי היקרים, מתוך הבידוד שנגזר עליהם...

העיקר שנהנו מהמרק.

ערכים תזונתיים:

מנה (2 מצקות נדיבות, כ-220 מ"ל) = 129 קלוריות, 10.7 גר' שומנים, 1.6 גר חלבון, 5.5 גר' פחמימות, 24.8 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים

https://bit.ly/3aVH6CT

#מרק #פטריות

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.