036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

רביולי ערמונים ברוטב ערמונים


רגע לפני שנפרדים מהחורף, אי אפשר בלי מתכון אחד לפחות של ערמונים. האגוז בעל הקסם הנוסטלגי הנפלא הזה, שמבשיל בסתיו ומחמם את הלב בחורף.

צילום: https://www.flickr.com/photos/oscar90/5179484019/in/photolist-8TGd9B-77RrCY-5wupr-HPdfJx-qtVY5-6hqc-5rCpU5-91MTAw-qNWu2-b8v2xD-Mpo6mk-gZfGVF-7UoJ72-otnmwQ-4mdGe4-oP2EB3-5ptJqu-bWBfhq-zPCRtJ-fYrN6o-2dEPZAv-2gqddqL-5JSWAG-4C9XYW-4pu7fo-5cYuWa-7vkTQY-7uFr62-6YEZcg-bwW7Kf-nYyMy-q9Gzaw-26aMFM-8QLEHq-5ta59W-7boM5C-275KfTM-dkxnEF-8PWijX-7merkG-dXNXvk-2a1n7Z7-5ugwmR-4WeoUq-Z93fJ3-6rBoqx-T1hcLU-RNXdF7-7LgfLD-5ugwbr

אז נכון, כאן בארץ לא תמצאו עצי ערמון (מזג האוויר חם ובעיקר יבש מדי עבורם). הערמונים שנמכרים בתפזורת מיובאים והאיכות לא תמיד משובחת, אבל פטנט הערמונים בואקום מאפשר להנות מהקסם כמעט כל השנה. שלא לדבר על המצאת מחית הערמונים. בקיצור, בכל מה שנוגע לערמונים - אני מאמצת את קיצורי הדרך בשתי ידיים.

ולכן, לא נדבר כאן על הכנת הערמונים עצמם - איך לחרוץ (חריץ אחד או שניים, נפרדים או בצלב) או איך לבשל (בחלב או קלויים), אלא נעבור ישר למתכון שעושה שימוש בשקית של ערמונים בואקום.

השבוע הייתי בפסטה דלה קזה, ומבין כל המוצרים, תפס אותי מיד הרביולי ערמונים. הרעיון כל כך הקסים אותי, עד שהיה ברור לי שלרביולי כאלה צריך לשדך רוטב הולם. וגם אם רוטב אלפרדו (כהמלצת הבית) יתאים - חיפשתי משהו קצת יותר מיוחד, וזו התוצאה - רביולי ערמונים ברוטב ערמונים. מנה חגיגית ובלתי נשכחת ויחד עם זאת פשוטה מאוד להכנה, לא תאמינו עד כמה.

את הרביולי אפשר להכין לבד כמובן, אבל אני קניתי הפעם. ולכן מתמקדת כאן ברוטב הערמונים בלבד.

וגם אם אין לכם רביולי ערמונים תחת היד, אל תוותרו על הרוטב הנהדר שיכול להתאים גם לסוגים אחרים של רביולי כמו פטריות או ריקוטה, לניוקי תפו"א או בטטה או לפסטה לא ממולאת מכל סוג. נסו ותהנו!

מה נצטרך?

1/3 - 1/2 כוס שמנת לבישול (10-15% שומן)

100 גר' (1 שקית) ערמונים בואקום

3-4 שיני שום

2-3 ענפי טימין

מלח, פלפל שחור גרוס

1 מצקת של מי בישול הרביולי

50 גר' (1/2 כוס) פרמזן מגורר

ומה עושים?

1. במעבד מזון שמים שמנת, ערמונים, שום ועלעלי טימין.

2. מעבדים עד לקבלת מחית אחידה עד כמה שניתן. מעבירים לסיר קטן.

3. מבשלים את הרביולי לפי ההוראות על גבי האריזה.

4. בסיום הבישול מעבירים מצקת אחת של מי הבישול לסיר עם מחית הערמונים. מערבבים ומחממים לרתיחה עדינה.

5. מעבירים את הרביולי המבושל לסיר עם הרוטב החם, ומבשלים יחד דקה אחת.

6. מעבירים לקערת הגשה וזורים מעל את הפרמזן המגורר. מגישים מדי.

צילום: https://ouritaliantable.com/chestnut-and-pear-ravioli/

ערכים תזונתיים:

כמה משמח לגלות בהשוואה לאגוזים אחרים הערמון דל קלוריות (רק 245 קלוריות ל-100 גר. באגוז מלך, לשם ההשוואה - קרוב ל-700 קלוריות ב-100 גר'. וזה לא נגמר בזה: הערמונים עשירים בויטמין A, ויטמין C, ויטמין 6B ובנוסף יש בהם מינרלים כגון מגנזיום, אשלגן ואבץ (החשוב ליכולת הריכוז), וכן סיבים תזונתיים מסיסים בכמות נאה.

סה"כ לכל כמות הרוטב (עם שמנת 15%) - 600 קלוריות

שומן - 31.6 גר', חלבון - 27.3 גר', פחמימות - 1.8 גר', כולסטרול - 84.5 מ"ג, סיבים תזונתיים - 1.7 גר'.

https://bit.ly/2vGmS1x

#פסטה #ערמונים #רוטבלפסטה #מטבח_איטלקי


  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.