עוד עוגת שוקולד שאני אוהבת במיוחד, עם ה..מ..ו..ן שוקולד, תוספת של שוקולד-צ'יפס לחיזוק ושכבה נדיבה של ציפוי גנאש שוקולד. כי אם כבר עוגת שוקולד - אני אוהבת אותה שוקולדית במיוחד.
ובלי הרבה מילים מיותרות (מה כבר אפשר להגיד על שוקולד שעוד לא נאמר...) ניגש מיד למתכון:
מה נצטרך?
200 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
5 ביצים L
180 גר' (1 כוס פחות 2 כפות שטוחות) סוכר
1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה
2 כפות ברנדי/רום/ליקר שוקולד או כל ליקר אחר שאוהבים (אני מאוד אוהבת להשתמש בליקר דובדבנים שמגניב קצת חמצמצות מתוקה)
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף קקאו
קורט מלח
50 גר' (בערך 2 חופנים) שוקולד צ'יפס
לציפוי (לא חובה):
50 גר' שמנת מתוקה
50 גר' שוקולד
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית עגולה גבוהה עם חור או תבנית עגולה רגילה בקוטר 24 ס"מ. אפשר גם 2 תבניות אינגליש, אבל בעיני לעוגה הזו מגיעה תבנית חגיגית עגולה.
2. במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד לקצף תפוח ובהיר. בניגוד לכל מה שסיפרו לנו בעבר - זה יקח כמה וכמה דקות, אבל בסוף יקציף, אל דאגה.
3. בינתיים ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל שוקולד עם חמאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד לקערת המיקסר יחד עם הליקר והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. את הקערה של השוקולד שומרים בצד (עדיין לא להכניס לכיור).
5. בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים היבשים - קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לקערת המיקסר (רצוי דרך מסננת דקה, למניעת גושים), ומערבבים במהירות איטית עד שהתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את המיקסר מנגבים בלקקן דפנות ותחתית של הקערה וממשיכים.
6. מוספים שוקולד-צ'יפס ומשלימים את הערבוב באופן ידני תוך ניקוי דפנות ותחתית הקערה.
7. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מכניסים לתנור החם ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.
8. להכנת הציפוי - בזמן שהעוגה בתנור ממיסים באותה קערת שוקולד ששמרנו את השוקולד עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ומבריק ושומרים בצד (לא להכניס למקרר).
9. כאשר העוגה התקררה - הופכים אותה על צלחת הגשה ומצפים בקרם השוקולד שבינתיים התייצב בדיוק למרקם הנכון.
10. מגישים ומתעלפים. אחסון - במקרר, בקופסה סגורה היטב, עד שבוע.