036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק תפוחי אדמה ושורש יוקה


מרק צרפתי קלאסי של תפוחי אדמה עם כרישה ובצל, ששדרגתי בשורש יוקה.

מרק תפוחי אדמה ויוקה | רוקחת החלומות

וכמובן שלפני המתכון וכל דבר אחר - אתם קודם כל רוצים בוודאי לדעת, מה זה שורש יוקה?

ובכן, גם עבורי מדובר בחידוש.

על הצמח עצמו (שידוע גם בשמות מניהוט, קסאבה או מאניוק) שמעתי בעבר וגם כתבתי עליו בפוסט שהוקדש לטפיוקה. מדובר בשיח מעוצה שמקורו בדרום אמריקה, והשורש הפקעתי שלו משמש למאכל, ומהווה את המקור השלישי בגודלו לפחמימות באזורים טרופיים, אחרי אורז ותירס.

מה שלא ידעתי הוא שניתן לרכוש את השורש עצמו בארץ. כמובן, ברגע שגיליתי - מיהרתי להזמין, כי אין דבר שאהוב עלי יותר מאשר התנסות בחומרי גלם חדשים. בשבילי זה ממש לונה פארק במטבח.

הזמנתי ק"ג אחד. הגיעו 3 שורשים גדולים יחסית, ואז התחלתי לתהות מה אני עושה איתם.

שורשי יוקה (YUCA)

צילום: By David Monniaux - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=298810

תחקיר מהיר העלה שהשורש המבושל יכול להחליף תפוח אדמה במגוון מאכלים. ניתן להכין ממנו, בין היתר, מחית, מרקים, נזידים, כופתאות וטוגנים. הוא משמש גם להכנת כדורוני הטפיוקה, אבל זה כבר בתהליך תעשייתי.

בסופו של דבר החלטתי לשלב 2 טכניקות שונות ולהשתמש ביוקה גם למרק וגם כסוג של תחליף לקרוטונים.

בדיעבד אני יכולה לאמר שהטעם של היוקה דומה מאוד לתפוחי אדמה, והתרומה העיקרית שלו במרק היתה - לדעתי - בהסמכה טובה יותר.

האמת היא שאני חושבת שהמרק יהיה מוצלח גם בלי היוקה, אבל תמיד נחמד לגוון בחומרי גלם חדשים.

מרק תפוחי אדמה ויוקה | רוקחת החלומות

אז מה נצטרך? 2-3 כפות שמן זית

1 בצל גדול