036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק פטריות וגריסים


בשבועות האחרונים התגבש אצלי איזה נוהל סופ"ש שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש.

למה אני מתכוונת?

בכל שבוע, חמישי או שישי, רגע לפני שהקניות החדשות של השבוע נכנסות למקרר - אני מכינה ציר.

איך מכינים ציר ירקות?

קודם כל אני אוספת את כל הירקות הרלבנטיים שנשארו מהשבוע החולף (או כאלה ששמרתי במיוחד לציר). למשל: קולרבי, לפת, גזר שהתעייף קצת, חצי בצל שנשכח במקרר, קצה של דלעת או דלורית, חתיכת כרוב, חלק ירוק של כרישה, חלקים לבנים של מנגולד, רגליים של פטריות שלא נעשה בהן שימוש אחר, וכיו"ב.

כל מיני כאלה שעכשיו, כשיש ירקות טריים במקרר, אף אחד כבר לא ממש יתלהב לגעת בהם.

לזה אני מוסיפה כמה וכמה ירקות שאני קונה במיוחד לציר - שומר, כרישה, שורש פטרוזילה, שורש סלרי, על אלה אני לא מוותרת אף פעם. ואפשר גם חלקים שלא אצטרך במהלך השבוע מתוך הירקות החדשים כמו גזעים של ברוקלי או כרובית, לב של כרוב או אחרים... הרעיון ברור.

שוטפת הכל, חותכת גס, רק כדי שייכנס לסיר (גדול!) בנוחות, ממלאה מים, מרתיחה, ממליחה (אפשר להוסיף גם 2-3 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי), מקטינה להבה ונותנת לכל העסק להתבשל לפחות שעתיים. מסננת את כל העסק ומברכת על המוגמר, זהו זה, יש לי ציר מוכן.

ולמה זה טוב? למעשה, לכל דבר.

בציר הזה אני משתמשת בהמשך היום לבישול (עוף, בשר, אורז, קוסקוס, ממולאים, רטבים למיניהם - לא משנה מה אני מכינה באותו היום) אבל בעיקר בעיקר הוא משמש כבסיס נפלא למרק. כל מרק. ההבדל בין שימוש בציר או מים הוא הבדל בין יבשה לשמיים.

ואם נשאר לי ציר - אין שום בעיה. אני מעבירה לקופסה או צנצנת סגורה היטב ומקפיאה. יהיה לזה שימוש בהמשך השבוע (או בשבוע הבא).

וזה בדיוק מה שקרה (גם) השבוע. הציר היה מוכן כבר מהבוקר, הצלי בתנור, העוף על האש, התוספות מתבשלות ורק בענין המרק אני עדיין מתלבטת מה להכין. אבל ברגע שהחלטתי - תוך דקות (לא יותר, אמיתי לגמרי) הסיר על האש עם כל מה שצריך, ועד שהמרק מתבשל לו - אני כבר עולה להתקלח ולהתכונן לארוחה. וכך נולד השבוע מרק פטריות וגריסים.

מרק פטריות וגריסים | רוקחת החלומות

מתכון לציר אני לא אתן כאן, כי זה באמת חופשי לגמרי. אפשר להשתמש גם בציר טוב קנוי. באבקת מרק אני בשום אופן לא ממליצה, אבל אם אתם משתמשים ואוהבים את הטעם - נסו את זה.

ואחרי כל ההקדמה - הנה המתכון למרק פטריות וגריסים.

מה נצטרך?

2 כפות שמן זית