036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

רול שוקולד (נקניק שוקולד משודרג)


"נקניק שוקולד" היה אחד ממתוקי הילדות האהובים עלי ביותר.

מסיבות לא ידועות, עם השנים הוא נשכח מליבי לחלוטין, עד הנסיעה לרומניה. שם מצאתי אותו להפתעתי בויטרינות של קונדיטוריות ובתי קפה וגם בירידים בהם נמכרו מאפים תוצרת בית. לא התאפקתי, הזמנתי לי מנה, ו... היה ברור לי שזה אחד הדברים הראשונים שאכין עם שובי ארצה, וכך היה.

אז אחרי כמה וכמה ניסיונות, הנה המתכון המנצח שלי, בגרסה עדכנית ומשודרגת ביחס למתכון הזכור לי משנות השבעים ולזה שפגשתי ברומניה, ובכותרת חדשה - רול שוקולד. כי בינינו, מה לנקניק ולשוקולד?

מה נצטרך?

150 גר' ביסקוויטים פשוטים (פתי בר או בדומה)

200 גר' שוקולד מריר 60%

100 גר' חמאה

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או שמנת מתוקה

קורט מלח גס

2-3 כפות ליקר (רום, ברנדי, ליקר שוקולד, ליקר דובדבנים/תפוזים או כל ליקר אחר שאוהבים)

150 גר' תערובת אגוזי מלך ופיסטוק (אשר לשלב גם סוגי אגוזים אחרים, לשמור רק על הכמות הכוללת)

לציפוי (לא חובה):

100 גר' שוקולד מריר 60%

100 מ"ל שמנת מתוקה

ומה עושים?

1. שמים בקערה קטנה את השוקולד, החמאה והחלב. ממיסים במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים לתערובת השוקולד את הליקר ומערבבים היטב.

3. בינתיים שוברים לקערה גדולה את הביסקוויטים. כל הרעיון כאן הוא שחתיכות הביסקוויטים בולטות לעין ולחך, ולכן אין צורך לרסק במעבד מזון או בעזרת פטיש/מערוך, אלא רק לשבור גס.

4. מוסיפים לקערת הביסקוויטים את האגוזים. את אגוזי המלך שוברים קצת בידיים (לא צריך יותר מזה) ואת הפיסטוקים מוסיפים בשלמותם.

5. שופכים את תערובת השוקולד לקערת הביסקוויטים, מערבבים היטב היטב עד שכל הביסקוויטים והאגוזים מצופים בשוקולד.

את קערת השוקולד שומרים בצד, עדיין לא סיימנו איתה.

6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים לתבנית את תערובת הביסקוויטים והשוקולד, מפזרים באופן אחיד ודוחסים ממש ממש חזק, כדי שלא יישארו כיסי אוויר. משטחים את החלק העליון ומכניסים לקירור.

7. מכינים את הציפוי: באותה קערה שבה המסנו את השוקולד בשלב הראשון, ממיסים כעת את חומרי הציפוי (פולסים של 30 שניות במיקרוגל). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה. משאירים על השיש להתייצבות (לא להכניס למקרר כי אז הציפוי יתקשה מדי ואי אפשר יהיה לעבוד איתו).

כאשר הרול בתבנית התקרר והתייצב לחלוטין - הופכים אותו על צלחת ומצפים.

8. אפשרות נוספת, למראה של נקניק (כמו פעם): יוצקים את התערובת על ניילון נצמד ויוצרים ממנה צורה של גליל בקוטר של כ-5 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ושולחים לקירור. כאשר הרול התקרר והתייצב מגלגלים במעט אבקת סוכר.

צילום: https://www.flickr.com/photos/jts/8361843208/in/photostream/

9. בכל מקרה, שומרים במקרר עד ההגשה. אפשר להכין מראש ולהקפיא בקופסה סגורה ואטומה. להפשיר במקרר כמה שעות לפני ההגשה.

להנאה מירבית - מוציאים את הרול מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שיתרכך מעט.

המנה מאוד עשירה ולכן מגישים פרוסות דקות יחסית.

ערכים קלוריים:

רול = 20 מנות

מנה = 205 גר' (כולל הציפוי)

http://bit.ly/2Q4PfMN

#שוקולד #ממתקיילדות #ביקוויטים #אגוזימלך #פיסטוק

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.