top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלמון ברוטב טריאקי


הדג המלכותי בגרסה אסיאתית קלאסית.

מתכון פשוט להכנה ובטוח - אם תקפידו על זמני השימוש - יהיה קשה לפספס במנה הזו. נהדר לחג, ובכלל.

מה נצטרך (8-12 מנות)

2 ק"ג סלמון מפולט וחתוך למנות (להשאיר את העור) - את כל זה יעשה עבורכם הדייג שלכם.

לרוטב:

1/2 כוס רוטב טריאקי

1/3 כוס רוטב סויה

1/4 כוס חומץ אורז

2 כפות סילאן או דבש

1-2 צ'ילי אדום טרי חריף

2-3 בצלים ירוקים

חתיכה נאה (כ-5 ס"מ) של שורש זנגביל

3-4 שיני שום

מלח, פלפל שחור

ומה עושים?

1. בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב - הטריאקי, סויה, חומץ וסילאן או דבש.

2. מנקים את הצ'ילי מצלעות וגרעינים, קוצצים דק ומוסיפים לקערה.

3. קוצצים גם את הבצל הירוק (שומרים 1-2 כפות לקישוט) ומוסיפים לקערה.

4. קוצצים דק מאוד את הזנגביל והשום (צריכה להתקבל כמות של 1 כף בערך מכל אחד מהם אחרי הקיצוץ) ומוסיפים לקערה.

5. מתבלים בפלפל שחור ובמלח במידת הצורך (זהירות, הסויה מלוחה מאוד). מערבבים היטב.

6. מניחים את פרוסות הסלמון (עור כלפי מטה) ברוטב, יוצקים את יתרת הרוטב מעל. מכסים בניילון נצמד ומעמידים במקרר למשך שעה - שעתיים. הופכים מדי חצי שעה.

משרים את הדגים ברוטב למשך שעה-שעתיים. הופכים מדי חצי שעה

7. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

8. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפיה, ומסדרים עליה את פרוסות הדג (עור כלפי מטה). מברישים את הדגים ברוטב. שומרים את הרוטב בצד.

9. מכניסים את הדגים לתנור ל-8 דקות בדיוק. מוציאים.

10. מעבירים את התנור לחום מקסימלי בתכנית גריל עליון. מברישים את הדגים שוב ברוטב ומחזירים לתנור ל-4-5 דקות נוספות ולא יותר.

11. מעבירים לצלחת הגשה רחבה. יוצקים את הרוטב מסביב לדג ומעטרים בבצל ירוק וצ'ילי פרוסים לטבעות דקיקות.

להגשה - מקשטים בבצל ירוק וצ'ילי אדום קצוצים דק

הדג יתקבל עסיסי וטעים במיוחד.

אפשר להכין מראש ולפני ההגשה לחמם מכוסה ברדיד אלומיניום 7-8 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

ערכים תזונתיים:

121 קלוריות ל-100 גר'.

מנה (כ-200 גר' כולל רוטב) = 242 קלוריות

http://bit.ly/2kl416t

444 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page