top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

פלפלונים ממולאים בגבינות צאן

שרון סער

מתכון קטן ופשוט, אבל צבעוני ומרשים.

יתאים לכל שולחן אירוח חלבי, ובפרט כאשר אתם מנסים להימנע או לקצץ בפחמימות.

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים | רוקחת החלומות

אני השתמשתי בגבינות צאן, אבל אפשר בהחלט להחליף בגבינות בקר.

מה נצטרך?

1 מארז (כ-500 גר') פלפלונים בצבעים שונים

250 גר' גבינת עיזים רכה (אני השתמשתי בגבינת עיזים 5% למריחה של גד) (או גבינת שמנת 5%)

50 גר' פטה כבשים או עיזים (אפשר להחליף בבולגרית)

50 גר' גבינת עיזים (תום, גאודה, צ'דר או כיו"ב) (או כל גבינה קשה אחרת)

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שוטפים את הפלפלונים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים, הופכים, מכניסים לתנור ל-5 דקות נוספים ומוציאים. הפלפלונים צריכים להתרכך קצת, לא יותר מזה. מצננים.

2. בינתיים מכינים תערובת מכל הגבינות. שמים בקערה את הגבינה הרכה ומגררים פנימה במגררת דקה את הפטה והגבינה הקשה. מערבבים היטב וטועמים. במידת הצורך (ורק במידת הצורך) מוסיפים טיפ-טיפת מלח ואפשר גם שן שום אחת כתושה דק-דק (לרמה של ממרח).

3. חזרה לפלפלונים שהצטננו - מסירים את החלק העליון (העוקץ) של כל פלפלפון ומנקים מגרעינים. עושים את זה בזהירות רבה ובלי לקרוע את הבשר הדק של הפלפלון עצמו.

על הדרך מנסים להסיר את הקליפה החיצונית הדקיקה של הפלפלונים. הקליפה אמורה לרדת ממש בקלות, אבל ממש לא הכרחי להוריד אותה, אם אתם נתקלים בקושי - ותרו, העיקר שהפלפלון יישאר שלם.

4. ממלאים כל פלפלון בתערובת הגבינות. אני מצאתי שהכי נוח לעשות זאת בעזרת שק זילוף. מסדרים על מגש יפה ושומרים בקירור עד ההגשה.

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים | רוקחת החלומות

אפשר להכין מראש? בהחלט. הפלפלונים יחכו במקרר סבלנות שעתיים-שלוש ללא שום בעיה. אם נחוץ לכם יותר זמן - קחו בחשבון שהם יפרישו קצת נוזלים. לכן עדיף לאחסן בקופסה על תחתית מסננת או נייר סופג ולהעביר למגש רק לפני הההגשה.

ערכים תזונתיים

81 קלוריות ל-100 גר'

אם מחלקים את כל הכמות ל-8 מנות (בערך 2 פלפלונים לאדם) - ה"מחיר" הוא 86 קלוריות למנה.

http://bit.ly/2Zb573b

1,889 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page