036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סלט ירוק עם סלק ורוקפור


סלט פשוט ומהיר הכנה, ועם זאת מרשים מאוד - הן במראה והן בטעם.

הסוד הוא בכך שבונים את הסלט בשכבות כדי שלא יהיה צורך לערבב אותו. המהלך הזה ישמור על הסלט שלא ייצבע כולו בסגול, גם אם תכינו אותו כמה שעות לפני ההגשה (ואפשר בהחלט).

מה נצטרך?

6-8 עלי חסה ערבית טריים מאוד (רצוי העלים הפנימיים) שטופים ומיובשים

1/2 מארז תערובת סלנובה (אפשר להחליף בתערובת עלי בייבי)

1 חבילה סלק מבושל ומקולף (הבטחתי שיהיה פשוט וקל) - רצוי לבחור בסלקים קטנים יחסית 1 תפוח אדום גדול

50-100 גר' גבינת רוקפור (אפשר להחליף בגבינת עיזים)

3-4 גבעולי בצל ירוק

חופן קטן של אגוזי מלך

לרוטב ויניגרט

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2-3 שיני שום כתושות

1 כפית חרדל איכותי

ומה עושים?

1. חוצים כל סלק לאורכו וחותכים כל מחצית ל - 5-6 פלחים. אם הסלקים גדולים - חותכים לרבעים ואז לפרוסות או לקוביות.

2. חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1-2 ס"מ בערך.

3. מפוררים את גבינת הרוקפור או חותכים לקוביות באותו הגודל.

4. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות ברוחב של 0.5-1 ס"מ בערך.

5. שוברים את אגוזי המלך באופן ידני (או קוצצים גס).

6. מרכיבים את הסלט:

בקערה גדולה מניחים עפ"י הסדר -

1/3 מכמות החסה + 1/3 מכמות עלי הסלנובה (מערבבים יחד)

1/3 מכמות הבצל הירוק

1/3 מכמות פלחי הסלק

1/3 מכמות קוביות התפוח

1/3 מכמות הגבינה

1/3 מכמות האגוזים

וחוזר חלילה, סה"כ 3 פעמים.

לא מערבבים!

7. מכינים את הרוטב: מכניסים לצנצנת עם מכסה הברגה את כל החומרים, משקשקים היטב, והרוטב מוכן.

8. ממש לפני ההגשה יוצקים על הסלט מחצית מכמות הרוטב ולא מערבבים. את יתרת הרוטב מגישים בכלי קטן בנפרד.

9. יפה, טעים, ואפילו בריא. מה עוד אנחנו מבקשים מהסלט שלנו?

http://bit.ly/2YF5xyT

#סלט #סלטירוק #סלק #גבינתרוקפור

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.