top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק אפונה יבשה וגריסי פנינה


סופ"ש חורפי וסוער של אמצע פברואר. אולי אחרון לשנה הזו. העצים עדיין בשלכת, אבל השקדיות כבר פורחות, ויש מי שכבר סופרים את הימים לשעון קיץ. אבל אני לא נמנית עליהם, נהפוך הוא.

אני נהנית מסיבוב חורפי נוסף, שואפת את ריחות החורף והאדמה, מתמסרת לגשם, קצת פחות לבוץ, ואחרי כל אלה - מתארגנת להכנת מרק חורפי אחד נוסף - מרק של אפונה יבשה וגריסי פנינה. שני המרכיבים העיקריים של המרק (האפונה והגריסים) הם בעלי יכולת הסמכה יוצאת דופן ממש, והתוצאה היא מרק כפרי סמיך, עשיר ומהביל, בדיוק לימי החורף הקרובים, הבאים עלינו לטובה.

שקדיות בעמק לטרון

מה נצטרך?

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול (או 2 יח' בינוניות)

4-5 שיני שום

2-3 תפוחי אדמה

2-3 גזרים

500 גר' אפונה יבשה

1 כוס (כ-200 גר' גריסי פנינה

1 כף מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה, 2-3 עלי דפנה, 1/2 כפית גרגרי פלפל אנגלי (אפשר לכתוש).

ומה עושים?

ראשית חוכמה בוחרים סיר מתאים. סיר לבישול מרק צריך להיות גדול (אני ממליצה - לפחות 7 ליטר). הסיר לא חייב להיות כל כך רחב, אבל חשוב שיהיה עמוק כדי שהמרק לא יגלוש במהלך הבישול; בעל תחתית עבה - חשוב במיוחד במרק סמיך המצריך בישול ארוך כמו המרק, הזה, אנחנו לא רוצים שתחתית תיחרך; שהידיות לא יתחממו, ושבמכסה יהיה פתח לשחרור אדים (מונע גלישה). משהו כזה יהיה מצויין:

סיר למרק - ארקוסטיל קיטצ'ן

הסיר בתמונה, מסדרת ARCOSTEEL ATLAS TOP של רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, נשלח אלי לאחרונה להתנסות. הסדרה כולה זכתה לתארים ושבחים רבים ונמצאת בשימוש במיטב המטבחים המקצועיים והביתיים, אפילו במטבח הקטן שלי.

כלי הבישול בסדרה מיוצרים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, ברמות הגבוהות ביותר מה שמבטיח שנים רבות של הנאה ובישול מושלם - הסירים חזקים ועמידים, בעלי מוליכות חום משופרת. הסיר בעל ציפוי מונע הידבקות איכותי במיוחד (לא נשרט ולא מאבד מתכונותיו גם אחרי עשרות שימושים, תאמינו לי), מה שמאפשר שימוש מופחת בשמן בעת הבישול והופך את הכלי לקל מאוד לניקוי.

המכסה עשוי זכוכית מחוסמת עם חריר לשחרור האדים בזמן הבישול ומניעת לחץ בתוך חלל הסיר, והידיות ארגונומיות ואינן מתחממות, גם בטמפרטורות גבוהות במיוחד. הסיר מתאים גם לאינדוקציה ולמדיח כלים. ומה עוד אנחנו רוצים מהסירים שלנו?

להשיג ברשת Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן).

ואחרי שהצטיידנו בסיר המתאים, ניגש לעבודה:

1. מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית.

2. קוצצים את הבצל ומוסיפים לסיר. מטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

3. בינתיים קוצצים או כותשים את השום. כאשר הבצל זהוב ורך - מוסיפים את השום ומטגנים 1-2 דקות. לא יותר.

4. בינתיים קולפים וחותכים לקוביות קטנות (בערך 1-2 ס"מ) את תפוחי האדמה והגזרים. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

5. שוטפים ומסננים את האפונה היבשה והגריסים ומוסיפים לסיר.

6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

7. מוסיפים 4-5 ליטר מים (עד 3/4 גובה הסיר, לא יותר כדי שלא יגלוש).

8. מביאים לרתיחה, מכפים (מסירים בעזרת כף מסננת את הקצף שנוצר למעלה), מעבירים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי לפחות עד שהאפונה מתפוררת לחלוטין והמרק סמיך מאוד.

9. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך.

10. מגישים ומתמסרים לימי החורף האחרונים שעוד נותרו לנו.

47 קלוריות ל-100 גר'

מנה (2 מצקות, כ-200 גר') - 94 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

4,430 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page