036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

מרק של חורף


בתור אוהבת חורף אמיתית, יום גשום כמו זה שזכינו בו אתמול (כן ירבו...) לא משאיר אותי אדישה, ואני מיד מתארגנת על מרק חורפי מהביל ומנחם. מרק של חורף.

בלי הרבה דיבורים - ניגש מיד למתכון.

שימו לב, הכמות היא לסיר גדול. אפשר כמובן להכין חצי כמות, אבל אל תבואו אלי בטענות אם המרק יספיק רק ליום אחד.

מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

1 בצל

3-4 שיני שום

2 גבעולי סלרי עם העלים

2-3 גזרים

2-3 תפוחי אדמה

2 כוסות שעועית מושרית מראש (המדידה לאחר ההשרייה) - אני אוהבת לערב סוגים שונים, לבנה, אדומה, מנומרת וכו', רק לא את השחורה כי היא תשחיר את כל המרק.

להכנה ספונטנית - ניתן להשתמש בשעועית קפואה (לא ניסיתי שעועית מצנצנות או קופסאות).

2 כוסות תערובת עדשים מסוגים שונים -חומות/ירוקות, שחורות, מנומרות והכי חשוב - כתומות, כי אלה יתפוררו ויתנו למרק את הסמיכות הנהדרת שלו.

1/2 כוס גריסים או גריסי פנינה

1 רסק עגבניות קטן (100 גר')

תבלינים: 1 כף מלח, 1 כפית גדושה פלפל שחור, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כוסברה, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה.

ומה עושים?

1. בסיר גדול מאוד מחממים על אש קטנה את שמן הזית.

2. בזמן שהשמן מתחמם (לא יותר מדי, על אש קטנה, כן?) קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. מוספים לסיר ומתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.

3. כאשר הבצל מתרכך ומזהיב מעט - מוסיפים את השום.

אפשר לקצוץ את השום, אפשר לכתוש אותו, אבל הכי מגניב ויעיל - לחתוך לקוביות קטנ-קטנטנות. אני השתמשתי בפורס וקוצץ שום חדש של המותג ARCOSTEEL, המותג המפנק אותי מדי פעם, וגם הפעם, במוצרי מטבח מקסימים.

מוסיפים את קוביות השום לסיר, ומטגנים קלות במשך דקה אחת או שתיים. לא יותר בבקשה, כדי שהשום לא ייחרך ויקבל טעם מר.

פורס וקוצץ שום של ארקוסטיל כולל 2 רשתות חיתוך (פריסה וקיצוץ) עם להבי נירוסטה חדים במיוחד לחיתוך מהיר בלחיצה קלה. הרשתות ניתנות להחלפה לפי הצורך, כשהאחת ממוקמת בתחתית הכלי והשנייה בראשו, הן ניתנות לשחרור והכנסה "בקליק" ונשלפות לניקוי מהיר ונוח. כמו כן, הכלי כולל תא אחסון נשלף לשימוש נוח, נקי ויעיל המאפשר שמירת ידיים נקיות מריח שום.

ניתן להשיג ברשת חנויות Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ. מחיר: 49.90 ₪

3. במקביל (עד שהבצל מזהיב וכו') מכינים גם את שאר הירקות - שוטפים את עלי הסלרי וקוצצים דק, קולפים את הגזר ותפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. אני אוהבת לחתוך כך שכל הקוביות פחות או יותר באותו הגודל. מוסיפים לסיר ומערבבים מעט.

4. מוסיפים את השעועית, העדשים והגריסים.

5. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים.

6. ממלאים את הסיר במים (בערך 20 כוסות, 5 ליטר). מביאים לרתיחה, מכפים (מסירים את הקצף העכור שנוצר בעזרת כף מחוררת), מעבירים להבה קטנה ומבשלים במשך כשעתיים. בזמן הזה העדשים הכתומות יתפוררו, הגריסים יפרישו את כל העמילנים שלהם והמרק כולו יסמיך. בסיום הבישול - טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מלח ומתקנים תיבול.

7. מגישים חם מאוד עם קרוטונים. מרק שהוא ארוחה שלמה.

8. אם המרק סמיך מדי, וזה יכול לקרות בעיקר אחרי קירור - מוסיפים עוד 1/2 כוס ואפילו כוס מים. המרק לא ייפגע, אבל חשוב לבדוק שוב את התיבול.

ערכים תזונתיים:

48 קלוריות ל-100 גר'

מנה (2 מצקות, כ-200 גר') - 96 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

#מרק #שעועית #עדשים #גריסים #גריסיפנינה

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.