036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגת תפוזים ושקדים עם מייפל


הסתיו היא אחת העונות היותר אהובות עלי, ולו בשל העובדה שהיא מסמלת את בוא החורף, האהוב עלי מכל, כידוע.

שלכת

כל סממני הסתיו גורמים לי אושר רב.

שקיעה של סתיו

קוצים יבשים

אבל יותר מכל מרגש אותי התפוז הטבורי.

בגינה הקטנה של סבא דב וסבתא שרה ברמת גן, שהיה בה כל מה שאפשר להעלות על הדעת, היה גם עץ תפוזים מהזן המוקדם ביותר שיוצא לשווקים, בדיוק עכשיו בסתיו - התפוז הטבורי (זה עם ה"פופיק"). וכשבכל מקום היו מברכים בראש השנה על תפוח בדבש - אצלנו זה היה תפוח זהב בדבש.

סבא היה מקלף את התפוז בדקדקנות יתרה. מוריד כיפה מלמעלה, מוריד את הפופיק מלמטה, חורץ ופולח את הקליפה פלחים פלחים. מניח את הפלחים על השולחן, כמו סירות קטנות, ועל כל סירונת כזו - היה מניח עבורנו פלח אחד של תפוז, כל אחת בתורה. ומאז ועד היום - אני תמיד מבקשת שיקלפו לי תפוזים, ופירות הדר בכלל.

לקלף תפוז טבורי

ובכל פעם שמגיע הסתיו ואני רואה את התפוז הטבורי ממלא את הדוכנים אני נזכרת בסבא וסבתא, שכל כך אהבתי, ובגינה הקסומה שלהם, ומיד קונה תפוזים הביתה. ובבית - אף אחד לא מקלף אותם עבורי, ולא מניח פלחים של תפוז על סירות של קליפה, ואני לא אוכלת, ולא אוכלת, ולא אוכלת. ובסוף - אני מכינה עוגת תפוזים.

אז הנה אחת הגרסאות היותר אהובות עלי תפוזים ושקדים בניחוח מייפל, ווניל וקצת מי זהר (לא חובה).