036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

סלט סלק ורימונים


אני לא יודעת איך אתם עם סלק. אני באופן אישי מאוד אוהבת את השורש הנהדר הזה ומרבה להשתמש בו - טרי או מבושל, בסלטים או בכלל, תמיד יש לסלק מקום על השולחן שלי.

והפעם - גרסה מרעננת וטעימה במיוחד של סלט סלק עם רימונים, נענע והפתעות נוספות. שילוב מטורף של טעמים, ולא פחות מכך - מנה שכולה בריאות.

הסלק, כידוע, הוא כוכב המזונות לניקוי רעלים. עשיר באשלגן, חומצה פולית, סיבים ונוגדי חימצון. הסלק תורם להורדת מדדי הדלקת בגוף, מגן מפני נזקי כבד ועוד.

הרימון - אף הוא מוסיף המון. גם לרימון תכונות נוגדות־חימצון חזקות וגם הוא מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, סיבים תזונתיים וויטמין C.

ובקיצור -מנה מהסלט הזה היא פצצת בריאות אמיתית.

מה נצטרך?

5 סלקים בינוניים טריים ומוצקים

1 רימון גדול

1/2 צרור נענע (עלים בלבד)

3-4 שיני שום

כ-75 גר' תערובת של אגוזי מלך, צנוברים ופיסטוקים קלופים

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 כף רכז רימונים

1 כף דבש

מיץ מלימון אחיד

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

ומה עושים?

1. מבשלים את הסלקים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך (ניתן לנעוץ בקלות מזלג או סכין חד). הבישול יימשך שעה ואף יותר, זה בסדר.

בסיום הבישול - מצננים מעט את הסלקים וקולפים.

2. קולים את תערובת הפיצוחים. הכי פשוט - מניחים על צלחת ומכניסים למיקרוגל ל-2 דקות. וזהו, זה כל הסיפור. מצננים.

3. מפרידים את גרעיני הרימון (אם נוצר מיץ - שומרים אותו לרוטב של הסלט).

4. חותכים את הסלקים לקוביות ושמים בקערה. מוספים את גרגרי הרימון, נענע קצוצה ושום כתוש.

5. בקערית קטנה מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים (אין בעיה לעשות את זה מראש, לא צריך לחכות להגשה). מעבירים לקערת הגשה.

6. מפזרים מעל את הפיצוחים הקלויים ומגישים.

7. אפשר להכין כמה שעות ואפילו יום מראש. הסלט יישמר היטב בקופסה סגורה במקרר אפילו כמה ימים.

ערכים תזונתיים

91 קלוריות ל-100 גר'

מנה (כ-200 גר') = 182 קלוריות

לערכים תזונתיים מתאים - יש ללחוץ על הכותרת

#סלק #רימון #סלט #פיצוחים #ראש_השנה

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.