036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

טפיוקה ורדרדה עם ליצ'י ואננס


אין כמעט מסעדה אסיאתית שלא מגישה את הקינוח המקסים הזה של פודינג טפיוקה עם פירות טריים ולפעמים גם עם סורבה טוב ליד.

לא כל אחד אוהב את המרקם הג'לטיני של המנה, אבל, תאמינו לי, כשהיא עשויה טוב - היא פשוט נפלאה - צוננת, מרעננת, מתקתקה בדיוק במידה.

והכי משמח - אפשר להכין בקלות יחסית גם בבית, ולגוון בלי סוף על ידי שימוש בפירות עונתיים כאלה ואחרים.

ובקיצור, מנת קינוח מוצלחת במיוחד.

טפיוקה ורדרדה עם ליצ'י, אננס וגרגרי רימון

רגע לפני שמתחילים - מהי בכלל הטפיוקה הזו?

הטפיוקה הינה חומר גלם עמילני, המופק משורש צמח המניהוט (ידוע גם בשמות קסאבה, יוקה או מאניוק). המניהוט הוא שיח מעוצה שמקורו באמריקה הדרומית. מראהו החיצוני דומה לזה של צמח הקנאביס, אך בכך מסתיים הדמיון. הצמח נפוץ באזורים טרופיים וסובטרופיים, ועיקר הגידול כיום הוא באפריקה. המניהוט יכול לגדול גם בתנאי קרקע ואקלים קשים יחסית - קרקע זיבורית דלת מינרלים ואף בתנאי בצורת, אך נדרשים לו שמונה חודשים חמים לפחות בכל שנה, והוא אינו יכול לשרוד מתחת לנקודת הקיפאון.

צמח המניהוט
צילום: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ornamental_Cassava_(Manihot_esculenta).jpg

החלק המשמש למאכל הוא בעיקר השורש הפקעתי עתיר העמילן, המהווה למעשה את המקור השלישי בגודלו לפחמימות באזורים טרופיים, אחרי אורז ותירס. השימוש בפקעות המניהוט מגוון מאוד, והוא משמש להכנת מספר גדול של מאכלים. שורש מניהוט מבושל הוא בעל טעם עדין, יכול להחליף תפוח אדמה מבושל במגוון מאכלים, בדרך כלל כתוספת למנה עיקרית. ניתן להכין ממנו, בין היתר, מחית, מרקים, נזידים, וכופתאות. פיסות מניהוט שבושלו או אודו ולאחר מכן טוגנו בשמן עמוק עשויות לשמש תחליף לטוגנים, הגם שטעמן ייחודי ושונה מזה של טוגני תפודים. ומכינים ממנו גם טפיוקה.

פקעות של מניהוט
צילום: https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Manihot_esculenta_dsc07325.jpg

הטפיוקה היא למעשה קמח (נטול גלוטן ומרובה פחמימות) המופק משורש מיובש של מניהוט. מהמקמח הזה מייצרים את פניני הטפיוקה, בדיוק כמו שמכינים פתיתים מקמח (אוקיי, לא בדיוק, אבל הבנתם את הענין). הטפיוקה חסרת טעם משל עצמה, והיא משמשת בעיקר להסמכה של מאכלים אחרים, הכנת דייסות, פודינג, חביותיות, לחמים נטולי גלוטן, ועוד...