מנה יפהפיה וטעימה להפליא לשולחן החג, ובכלל.
יכולה לשמש כמנה עיקרית בשולחן צמחוני, טבעוני או חלבי וגם כתוספת מרשימה בארוחה בשרית.
ולא פחות חשוב - המנה הזו היא פשוט boost של בריאות - הדלעת, הקינואה, אגוזי המלך, הפיסטוקים, הצנוברים, כל העשבים הירוקים, הרימון, מעט שמן זית ותוספת של דבש (או סילאן)... כל אחד מהם בפני עצמו בעל ערך תזונתי רב וכולם יחד - חגיגה של בריאות.
מה נצטרך?
דלעת יפנית אחת כתומה ויפה בקוטר של 20-25 ס"מ בערך (משקל כ-1.5 ק"ג).
אני קניתי את הדלעות בשוק מחנה יהודה, אבל אפשר להשיג בהרבה מקומות, צריך לחפש ולפעמים גם לבקש, אל תתייאשו.
1 כוס קינואה
1 כוס תערובת עשבי תיבול - בצל ירוק או עירית, פטרוזיליה, נענע או כל ירק אחר שאוהבים
1 כוס פיצוחים - אגוזי מלך קצוצים גס, פיסטוקים, צנוברים
1 רימון - מפורק לגרעינים
2 כפות שמן זית
1 כף דבש או סילאן
ומה עושים?
1. מבשלים את הקינואה. שיטת הבישול שלי פשוטה, בדיוק כמו אורז. בסיר שמים 2 כוסות מים, כוס קינואה וכפית שטוחה מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כל שכל הנוזלים נספגים והקינואה "נובטת". מעבירים לקערה רחבה ומצננים לטמפרטורת החדר. אפשר גם להכין יום מראש.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. שוטפים היטב את הדלעת ומייבשים. מסירים את החלק העליון של הדלעת (מעין מכסה) ושומרים אותו. מרוקנים את הדלעת מסיבים וגרעינים.
4. בקערית קטנה מערבבים שמן זית + דבש או סילאן, ומברישים את החלק הפנימי של הדלעת ואת תחתית המכסה.
5. מוסיפים לקינואה את הירק הקצוץ, הפיצוחים וגרגרי הרימון. טועמים ובמידת הצורך ממליחים עוד מעט.
6. ממלאים את הדלעת בתערובת הקינואה, דוחסים היטב ויוצקים למעלה את שארית תערובת שמן הזית והדבש/סילאן.
אם נשאר לכם מילוי - תוכלו ליהנות ממנו כסלט. ואתם תהנו...
7. סוגרים במכסה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
8. מכניסים לתנור החם וצולים במשך שעה לפחות, עד שהדלעת מתרככת.
9. מגישים חם או פושר, פורסים כמו עוגה.
94 קלוריות ל-100 גר'
מנה (דלעת שלמה = 12 מנות) - 170 קלוריות
לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת
https://goo.gl/9KF12X