036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגה חגיגית במיוחד לראש השנה


שנים שאני מכינה בראש השנה את עוגת הדבש הנפלאה שלי, מתכון מנצח שאין שני לו, ולצידה את שטרודל הדלעת המהולל מבית סבתא, שהוא חלק בלתי נפרד מברכות החג וגם קינוח נהדר. שתי מתכונים ממיטב המסורת. אבל השנה - מתחשק לי לגוון. עוגת מוס שוקולד-דבש (אופציה נהדרת בפני עצמה) הכנתי בשנה שעברה ואולי גם בזו שלפניה... אני מחפשת משהו אחר.

הכיוון הכללי די ברור לי:

בסיס של עוגת דבש כלשהיא, קרם מסקרפונה עם דבש, תאנים...

זה נשמע נהדר ואני כבר מדמיינת בעיני רוחי את הפרזנטציה הנהדרת שהתאנים מאפשרות. מפה לשם אנחנו מוזמנים לארוחת ערב אצל חברים שזוכים בגרסת הניסיון של העוגה. ואחרי ההתנסות אין עוד שום ספק - זו עוגת החג שלי השנה: עוגת שכבות בסגנון עוגת מדוביק המוכרת, עם מסקרפונה, דבש, תאנים, ולקישוט (וגם תוספת טעם ובריאות) - פולן (אבקת דברים).

| רוקחת החלומותעוגת שכבות לראש השנה עם מסקרפונה, דבש ותאנים

הצעת הגשה: גרסה אישית

כמובן, זו לא עוגה בחושה בחמש דקות, אבל בכל זאת, חג.

למרבה השמחה, את החלק המורכב יותר של המתכון אפשר בהחלט להכין מראש, וביום ההגשה להשלים רק את הקרם והקישוט, ענין של כמה דקות, מבטיחה.

נצא לדרך?

מה נצטרך (לעוגה אחת בקוטר 26 ס"מ)

לבצק

3 ביצים L

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

50 גר' (1/3 כוס) סוכר חום כהה (הסוג הלח)

100 גר' חמאה

100 גר' (בערך 1/3 כוס) דבש

500 גר' (3.5 כוסות) קמח

1 כפית סודה לשתיה

לקרם מסקרפונה

500 גר' גבינת מסקרפונה<