036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

חזה עוף בלימון כבוש ואורגנו


ארוחה במחבת היא לא בהכרח חביתה. אפשר כמובן לשדרג אותה לפריטטה, ואפשר גם הרבה מעבר לכך, ועדיין זו תהיה ארוחה במחבת על כל המשתמע מכך - פשוטה, מהירת הכנה ובלי יותר מדי כלים בכיור. פתרון מושלם כאשר אני רוצה להכין משהו זריז, כמו המתכון הזה לחזה עוף בלימון כבוש ואורגנו. לא תאמינו כמה הוא פשוט וטעים. או נתח קצבים ורוזמרין (מתכון בונוס בסוף הפוסט הזה).

ארקוסטיל שלחו אלי להתנסות מחבת גריל חדשה שמיד עוררה את סקרנותי. מדובר במחבת מלבנית כפולה (בגודל 25*32 ס"מ), המורכבת למעשה משתי מחבתות - האחת מחבת פסים והשניה פלנצ'ה. אפשר להשתמש בכל חלק בנפרד, ואפשר גם - וזה בעצם הענין כולו - לחבר את שני החלקים זה לזה ולסגור את המחבת (הסגירה אטומה).

לשימוש במחבת הכפולה, כאשר היא במצב סגור, יש כמה וכמה יתרונות:

הפחתת ריחות (קריטי במיוחד עכשיו בחורף, כשהבית סגור), ושמירה על סביבת עבודה נקייה במטבח, ללא התזת שמן ונוזלים על משטח העבודה או הכיריים.

בזכות מנגנון הסגירה והאטימה של המחבת, המזון המתבשל בתוכה שומר על האדים, הנוזלים והערכים התזונתיים. הבישול כולו בריא יותר והתוצר הסופי עסיסי ורך במיוחד.

יתרון נוסף במחבת הכפולה הוא האפשרות להפוך את המזון יחד עם המחבת בזמן הבישול, ובכך לחסוך את ההתעסקות המיותרת וסכנת ההתפרקות של דגים, פריטטה ועוד. גומיית הסיליקון האוטמת בשילוב עם הנעילה המגנטית מבטיחים שלא תהיה נזילה של מיצים או נוזלי בישול מחוץ למחבת. בדקתי, זה באמת כך.

ויש גם את ענין הנוחות - הניקוי קלי קלות בזכות ציפוי Non Stick איכותי במיוחד (ואפשר גם במדיח), הידיות לא מתחממות, המוצר מתאים לכל סוגי הכיריים, ומגיע עם גומיית אטימה נוספת לשעת הצורך. כל זה (וגם 12 שנות אחריות) במחיר של 249 ש"ח בלבד. בעיני - לא רק שזה מוצר שכדאי שיהיה לכם במבטבח, זו אפילו מתנה נהדרת שכל פודי ישמח לקבל. להשיג בחנויות ארקוסטיל, כמובן.

ואחרי כל זה - הנה המתכון לחזה עוף בלימון כבוש ואורגנו במחבת גריל.

מה נצטרך?

2 חזות עוף חצויים (סה"כ 4 נתחים)

עלים מ-2 ענפים של אורגנו טרי

2-3 כפות שמן זית

1 כף לימון כבוש קצוץ/טחון

1 כפית פפריקה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2-3 שיני שום כתוש

ומה עושים?

1. שמים בקערת עבודה את חזות העוף וכל שאר המצרכים. מערבבים ומעסים קצת את העוף.

משרים במקרר 1/2 שעה עד 24 שעות.

2. משמנים במעט שמן זית את מחבת הפסים של המחבת הכפולה. סוגרים את המחבת ומחממים היטב במשך כמה דקות על אש גבוהה.

3. מניחים את חצאי חזה העוף במחבת (4 יחידות ייכנסו ללא קושי). מחלישים מעט את האש וצולים במשך כדקה. הופכים וצולים 1-2 דקות נוספות. ממשיכים להפוך עוד כמה פעמים על להבה בינונית (כדי שהסילאן לא יישרף), כשהמחבת סגורה, עד שהעוף מוכן ובעל צבע זהוב עמוק ועשיר.

שימו לב לשימוש במלקחיים עם קצוות סיליקון (גם זה מוצר נהדר של ארקוסטיל) -

גם עמידים לחום, גם לא פוצעים את העוף וגם לא שורטים את המחבת. גאוני!

4. אחרי 10 דקות בערך סוגרים את המחבת, מכבים את האש ונותנים לחזות העוף לנוח בתוך המחבת הסגורה במשך 10-15 דקות נוספות.

5. מוציאים לקרש חיתוך, פורסים בעובי 1-2 ס"מ ומגישים חם עם פירה, קר כתוספת לסלט (אהבתי במיוחד) או בכל דרך שאוהבים. בתאבון!

ערכים תזונתיים

124 קלוריות ל-100 גר'.

מנה (1/2 חזה, כ-250 גר') - 310 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת

מתכון בונוס - נתח קצבים ורוזמרין

קונים נתח קצבים ומוודאים שהקצב ינקה אותו היטב (צריך לפרק שם איזו רצועה שעוברת לאורך הנתח והיא בלתי אכילה לחלוטין). בסופו של דבר תגיעו הביתה עם 2 נתחים לא גדולים.

שמים בקערה עם 2 כפות שמן זית, 1-2 שיני שום כתוש, מלח, פלפל שחור גרוס ורוזמרין, ונותנים לזה לנוח חצי שעה עד 24 שעות.

מחממים היטב מחבת גריל ומשמנים במעט שמן זית.

צולים את הנתחים כמה דקות מכל צד (הופכים כמה פעמים) עד למידת העשיה הרצויה (מידיום או מידיום-רייר הכי מתאים).

נותנים לנתח לנוח על קרש במשך 10-15 דקות. פורסים דק ומגישים.

בתאבון!!!

#חזהעוף #עוף #מחבת_גריל

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.