אחד המתכונים האהובים עלי ביותר, לט"ו בשבט, ובכלל.
תחליף מושלם לכדורי שוקולד, שמתקבל בשמחה גם על ידי ילדים וגם על מבוגרים.
נפלא בכל ימות השנה ואפשר להכין גם בפסח עם פירורי עוגיות של פסח במקום שיבולת שועל. ואם לא די בכל זה - זה באמת אחד המתכונים הכי פשוטים להכנה - בלי בישול ובלי אפייה, בלי קירור או התפחה. כל אחת יכולה, ואפילו כל אחד.
אז מה אנחנו צריכים יותר מזה?
מה נצטרך?
100 גר' אגוז מלך
100 גר' שקד טבעי
100 גר' שיבולת שועל
450 גר' (1 גביע) ממרח תמרים)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
קוקוס לגלגול
ומה עושים?
1. שמים במעבד מזון את האגוזים, השקדים ושיבולת השועל. טוחנים היטב עד לקבלת פירורים דקים.
2. מעבירים לקערה יחד עם ממרח התמרים והקינמון.
3. מעבדים היטב (הכי נוח ללוש ביד עם כפפה) עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מפזרים שכבה של קוקוס במגש קטן.
5. יוצרים כדורים קטנים (20 גר' לכדור, גודל של עגבניית שרי בערך), ומגלגלים בקוקוס. מצננים במקרר. סה"כ יתקבלו 35-40 כדורים בערך.
6. מסדרים בעטרות נייר (מנז'טים) על מגש נאה, ומגישים.
7. את הכדורים שומרים בקופסה סגורה היטב במקרר עד שבוע-שבועיים או יותר מזה במקפיא.
כדור אחד (20 גר') = 84.8 קלוריות, 4.8 גר' שומן, 1.3 גר' חלבון, 10.3 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 1.5 גר' סיבים תזונתיים.