top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

כדורי מרציפן ודובדבנים בציפוי שוקולד


שילוב קטלני של שני המתוקים האהובים עלי ביותר - שוקולד ומרציפן, מחוזקים בדובדבני אמרנה.

כדורי מרציפן ודודבנים - טו בשבט  | רוקחת החלומות

צילום: ינאי רובחה

ייחודו של דובדבן האמרנה בטעם המרציפני שלו שמשדרג בכמה רמות את הממתק כולו.

אז במקרה הזה - רק אמרנה.

בדובדבנים אחרים (טריים, קפואים, מסוכרים או משומרים) - נשתמש במתכונים אחרים.

מה נצטרך?

למרציפן:

200 גר' שקד מולבן טחון דק מאוד

100 גר' חמאה רכה (לא מומסת)

60 גר' (5 כפות מידה או 1/4 כוס ועוד כף אחת שטוחה) סוכר

תמצית וניל

תמצית שקדים

תמצית מי ורדים

בנוסף:

1 צנצנת קטנה דובדבני אמרנה

100 גר' שוקולד מריר 60% לפחות

25 גר' חמאת קקאו או שמן צמחי

שקד מולבן פרוס לקישוט

ומה עושים?

1. להכנת המרציפן: במיקסר או מעבד מזון מעבדים יחד את כל חומרי המרציפן עד לקבלת תערובת אחידה וגרגרית מעט.

אפשר גם לקנות 300 גר' של מרציפן מוכן ולהמשיך מכאן, אבל זה כל כך פשוט...

2. מחלקים את המרציפן לפיסות קטנות (כ-15 גר ליחידה).

3. מסננים היטב את דובדבני האמרנה (שומרים את הנוזלים*) וחוצים אותם.

4. משטחים כל פיסת מרציפן, שמים במרכז חצי דובדבן, סוגרים ומכדררים לכדור קטן. סה"כ יתקבלו כ-20 יחידות. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

5. כשכדורי המרציפן קרים - ממיסים מיקרוגל שוקולד עם חמאת קקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה לחלוטין וחלקה לגמרי.

ממיסים שוקולד עם חמאת קקאו | רוקחת החלומות

בתמונה זה נראה אולי כמו שוקולד צ'יפס לבן, אבל זה משהו אחר לגמרי, שאפשר להשיג בחנויות המתמחות. אם לא הצלחתם להשיג - אפשר להשתמש במעט (כף או שתיים) שמן צמחי במקום (במקרה הזה - בשום אופן לא חמאה).

5. טובלים כל כדור מרציפן בשוקולד המומס (הכי נוח לעשות זאת זה עם מזלג). מנערים עודפי שוקולד ומניחים על צלחת. נותנים לזה לעמוד רגע ומקשטים בשבבים של שקד מולבן פרוס. התיזמון כאן חשוב - אם נשים את שבבי השקדים מיד - הם ייזלו יחד עם עודפי השוקולד. אם נמתין יותר מדי - השוקולד יתקשה והם לא יידבקו.

6. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין. מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקרר או במקפיא.

כדורי מרציפן ודודבנים - טו בשבט  | רוקחת החלומות

* טיפ לסיום: את הנוזלים של דובדבני האמרנה מחזירים לצנצנת. מוסיפים לשם את הדובדבנים שנשארו וממלאים בדובדבנים קפואים שסופגים את טעם הסירופ ומשתבחים מאוד.

משתמשים לסיבוב נוסף של כדורי מרציפן ודובדבנים, לעוגת שוקולד ודובדבנים או לכל מטרה אחרת.

518 קלוריות ל-100 גר'

כדור אחד = 117 קלוריות



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page