036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגת חלווה ופיצוחים


לקראת ט"ו בשבט הכנתי עוגה קצת אחרת. עם המון פיצוחים - אגוזים, שקדים, פיסטוקים או כל מה שאוהבים, ובעיקר - טעם מודגש של חלווה.

עוגת חלבה ופיצוחים, טו בשבט | רוקחת החלומות

חלווה היא ממתק נפוץ בכל רחבי המזרח התיכון, החל החל מהודו, פקיסטן ואיראן עד בלארוס ואוקראינה, וכמובן - טורקיה, שם היא נחשבת למאכל לאומי.

מקורה של המילה חלווה במטבח הערבי, ופירושה - ממתק. למעשה מדובר בתערובת מוצקה של שומן מן הצומח וסוכר. ישנם סוגים רבים של חלווה שעושים שימוש בשומנים או עמילנים שונים. למשל:

חלוות סולת - פופולרית בפקיסטן, איראן, עיראק, והודו. מבוססת על עמילנים מסולת חיטה, עם שמן סויה וסירופ סוכר או דבש.

חלוות גזר (או שעועית) - מהמטבח ההודי.

חלוות חמניות - נפוצה במדינות סובבות רוסיה, מקור השומן העיקרי הוא גרעיני חמניות.

חלוות גבינת עיזים - מוכרת בלבנון ויוון.

חלוות קורנפלור - בערב הסעודית נוהגים להכין חלווה מקורנפלור, חמאה, סוכר, הל וזעפרן.

חלוות אורז - באזור העיר שיראז באיראן נהוג להכין חלווה מאורז מבושל.

סוגים שונים של חלבה. מקור התמונה: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Naschmarkt_Wien_2009_PD_20091008_031.JPG

בישראל פופולרית חלוות שומשום המבוססת על שמן המופק מגרעיני שומשום, על כל היתרונות הבריאותיים הנילווים לכך, ובעיקר המון סידן ונוגדי חימצון. וגם המון קלוריות, אל תטעו לרגע לחשוב אחרת. אבל אם כבר ממתק - עדיף שיהיה קצת יותר בריא. בבית אפשר להכין ממרח חלווה מכמויות שוות של טחינה גולמית ודבש (או סילאן), וזה גם מה שנעשה בעוגה הזו.

לעוגה נשתמש בממרח חלווה שנכין לבד מטחינה גולמית ודבש. היתרון הגדול על פני שימוש בממרח חלווה קנוי הוא בעסיסיות וטריות לאורך זמן שמעניק לעוגה הדבש.

מה נצטרך?