top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

פירה אָה לה רובושון בניחוח שום


מה כבר אפשר לאמר על פירה?

לוקחים כמה תפוחי אדמה, מבשלים, מועכים, והנה לכם פירה...

נו באמת, נראה לכם?!

פירה זה הרבה מעבר לזה...

הפירה (Puree בצרפתית) נולד בצרפת לפני כ-250 שנה במסגרת תחרות מתכונים שארגן השף פרמנטייה במטרה לקדם את השימוש בירק החדש שנחת באירופה מצפון אמריקה. מתכון הפירה (שהכין פרמנטייה בעצמו) - זכה במקום הראשון בתחרות.

מאז ועד היום תופס הפירה מקום מכובד הן במטבחים הביתיים, המוסדיים והממלכתיים, והן בתפריטי מסעדות עממיות, ביסטרו מקומי או מסעדות יוקרה מעוטרות כוכבי מישלן, בכל רחבי צרפת.

וכאן נכנס לתמונה רובושון, שהיה הראשון שהגיש את מנת הפירה שלו כמנה עילית. כשזה קרה לראשונה, לפני כשלושים שנה, היה מדובר בשיא של פרובוקציה וחדשנות. אבל לאט לאט למדו בעולם כולו שגם פירה צריך לדעת להכין כהלכתו.

וכך, רובושון, שנחשב לאחד השפים הטובים והמפורסמים ביותר בעולם, קנה לו תהילת עולם בזכות הפירה המפורסם שלו.



סוד הפירה של רובושון כולל: שימוש בתפוחי אדמה מזן ראטה (זן נדיר ויקר), שיטת הבישול הייחודית, כמויות גדולות של חמאה משובחת במיוחד וריסוק יסודי ועדין במיוחד של תפוחי האדמה המבושלים. למעוניינים, זה המתכון המדוייק (בצרפתית, כמובן):

מתכון לפירה תפוחי אדמה של שף ז'ואל רובושון

להתחרות ברובושון בכל מה שנוגע לפירה (ובכלל, למעט האמת), קצת קשה. אבל אפשר בהחלט ללמוד ממנו ולאמץ כמה מהרעיונות הקולינריים הנפלאים שלו.

המתכון שאני רוצה להציע לכם היום מבוסס במובנים מסויימים על המתכון של רובושון ומתובל בממרח שום נהדר של עץ השדה. השילוב מדהים, ואיך אומרים אצלנו בבית? הפירה של אמא (זו אני, כן?) הוא הכי טעים בעולם. ככה אומרים ☺.

מה נצטרך?

10-12 תפוחי אדמה גדולים

100 גר' חמאה (זה הרבה הרבה פחות מהכמות של רובושון)

1/2 כוס חלב

2-3 כפות ממרח שום של עץ השדה או כל יצרן אחר שאוהבים

מלח

פלפל לבן

ומה עושים?

1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ושוטפים במים קרים.

2. מעבירים לסיר גדול וממלאים במים (לפחות 2-3 ס"מ מעל גובה תפוחי האדמה). מוסיפים כפית של מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

3. שופכים את מרבית מי הבישול. משאירים בתחתית הסיר מים בגובה 2 ס"מ בערך.

4. מוסיפים לסיר את החמאה, חתוכה לקוביות, סוגרים את הסיר וממתינים בסבלנות שהחמאה תימס.

5. מוסיפים את החלב, 2 כפות נדיבות ממרח שום עץ השדה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן.

6. מועכים את כל מה שנמצא בסיר בעזרת ממעך תפוחי אדנה ידני.

בשום אופן לא להתפתות למכשיר חשמלי כלשהוא (בלנדר מוט, מעבד מזון או כיו"ב), כי אז תקבלו פירה מסטיק. במקרה הזה - פלאי הטכנולוגיה (וכבודם במקומם מונח) - נשארים בארון.

עכשיו שימו לב: ת-מיד, בכל פעם שאני מכינה פירה, יש שלב שבו נדמה לי - גם היום אחרי עשרות פעמים שהכנתי - שיש יותר מדי נוזלים בפירה. לא להיבהל, זה תמיד מסתדר בסוף. פשוט להמשיך למעוך באופן יסודי, ועוד קצת, עד שהמחית חלקה לגמרי לגמרי בלי שום גושים.

פירה עם גושים (צ'אנקי) זה גם בסדר, אבל לא קשור לפירה של רובושון...

לתוצאה מוקפדת ומושלמת אני ממליצה בחום על מועך תפוחי אדמה מהסוג הזה, שניתן להשיג כאן.

המלצה שלי: אל תכניסו לשם תפוחי אדמה שלמים, אלא השתמשו במועך הנפלא הזה רק אחרי שמעכתם ידנית כמיטב יכולתכם. אחרי שתעשו את זה פעם אחת, לא תחזרו לשום שיטה אחרת להכנת פירה. הבטחה שלי.

7. טועמים ומתקנים תיבול (מלח, פלפל לבן או עוד קצת ממרח שום).

8. להגשה - מניחים בצלחת תלולית נאה של פירה חם, ובמרכזה כפית נוספת של ממרח שום. מעטרים בעירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק. אם השגתם שומית (עירית שטוחה) או שום ירוק - אפילו יותר טוב.

9. והערה לסיום: הפירה יהיה במיטבו, ללא שום עוררין, מיד לאחר הכנתו. אם רוצים להכין מראש - אפשר לבשל את תפוחי האדמה, אבל להשאיר אותם בסיר, וממש ברגע האחרון לחמם, להוסיף את כל שאר המצרכים ולמעוך.

109 קלוריות ל-100 גר'

8 מנות = 313 קלוריות למנה.

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים.

https://goo.gl/SmEXxb


1,461 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page