top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

שרימפס ברוטב שום ולימון


בעקבות הביקור הטעים והמקסים שלנו בטאפאס בר סנגריה בעירתחתית חיפה, אני חוזרת למטבח הפרטי שלי עם המון השראה ורצון עז לשחזר את החוויה הקולינרית.

ומאחר ובמקפיא ממתינה מזה מספר ימים שקית גדולה של שרימפס - ברור לי שזה הכיוון.

לא הרבה ידוע, בקרב הציבור הרחב, בנושא ערכים תזונתיים של שרימפס ופירות ים בכלל.

מסתבר שמרבית פירות הים דלים בקלוריות ובשומן. חלק מהם מכילים כולסטרול ברמה הדומה לזו שיש בבשר בקר, אך רמת השומן הרווי בפירות ים נמוכה בהרבה ורמת אומגה 3 גבוהה, ולכן מבחינת הרכב השומן, פירות ים בריאים יותר. זהו מקור חשוב לברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן, יוד (מינרל נדיר בתזונה שלנו, שחשוב מאוד לתפקוד בלוטת התריס), וגם ויטמינים מקבוצת B.

שרימפס | רוקחת החלומות

מבין כל פירות הים, השרימפס דל קלוריות במיוחד - פחות מ-100 קלוריות ל-100 גר' ורק 1% שומן. השרימפס עשיר בחלבון ובברזל (רמה דומה לזו שבבשר בקר) ודל בשומן רווי. לכן מתייחסים לשרימפס כמזון בריא שיכול בהחלט לשמש תחליף חלבון בארוחה. אז למה לא, בעצם?

גם אם אתם לא מסתובבים בנמל הדייגים ולא אמונים על מלאכת ניקוי השרימפס - אל תאמרו נואש.

בחנויות דגים ורשתות שאינן כשרות ניתן לרכוש שרימפס קפוא ונקי באיכות טובה מאוד. מפשירים יום מראש במקרר, שוטפים, מסננים, ומשם מתקדמים הלאה.

אז איך מכינים שרימפס?

האמת היא שניתן להכין כמעט בכל דרך - צלייה על גריל, הקפצה במחבת, בישול במים, אידוי וטיגון. בכל מקרה חשוב לזכור שבישול השרימפס הוא קצר מאוד ואורך מספר דקות בודדות. בישול יתר עלול לגרום להתייבשות ומרקם קשה. בעת הבישול השרימפס משנה את צבעו מאפור לורוד כתום הבשר מקבל צבע לבן אטום וזנב השרימפס מסתלסל סביב עצמו. אלו הסימנים שהשרימפס מוכן.

אני הכנתי את השרימפס ברוטב של שום ולימון. חליטה קצרה במים, הקפצה ברוטב, והמנה מוכנה. כל כך פשוט, כל כך טעים וכל כך מקסים. מה עוד אנחנו רוצים מהאוכל שלנו?

שרימפס ברוטב שום ולימון | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

1 שקית גדולה (800 גר') של שרימפס - מופשר יום מראש במקרר, שטוף ומסונן.

2 כפות שמן זית איכותי (אני משתמשת בקורונייקי של עץ השדה*)

מיץ וקליפה של 2 לימונים טריים

1 כף ממרח שום של עץ השדה*

1 פלפל צ'ילי אדום טרי

250 מ"ל (1 יחידה) שמנת לבישול

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

עץ השדה | רוקחת החלומות

ומה עושים?

1. בסיר גדול (אני משתמשת בסיר של הפסטה) מרתיחים כמות גדולה של מים עם 1 כף מלח.

2. כאשר המים רותחים - זורקים פנימה את השרימפס, מחזירים במהירות לרתיחה על אש גבוהה מאוד ומבשלים (ללא מכסה) במשך 2 דקות בדיוק (נא לשים טיימר).

מוודאים שהשרימפס שינו צבע, ובמידת הצורך מוסיפים עוד דקה לבישול. מוציאים מהסיר ומסננים היטב.

3. עד שהמים רותחים - מכינים את הרוטב. במחבת רחבה על אש קטנה מחממים שמן זית עם מיץ הלימון והגרידה.

4. מוסיפים את ממרח השום ואת הצי'לי. אם אתם לא אוהבים מאוד חריף - אפשר להסתפק בחצי יחידה, בכל מקרה כדאי לטעום ולהחליט.

5. מוסיפים את השמנת וחצי מכמות הפטרוזיליה (שומרים את השאר לקישוט המנה) ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כמה דקות עד להסמכה. ממליחים ומפלפלים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

6. מוסיפים לרוטב את השרימפס החלוט והמסונן. מקפיצים דקה-שתיים ומגישים מיד עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל - כמנת טאפאס (במרכז השולחן) או מנה ראשונה אישית.

7. רוצים להפוך את המנה לעיקרית? אין שום בעיה. באותו סיר שבו בישלתי את השרימפס (ובלי לשפוך את המים כמובן) אני מבשלת (עפ"י הוראות היצרן) 500 גר' פסטה.

מעבירה לקערת הגשה (מרכזית או אישית), מניחה את השרימפס מעל, מוזגת מהרוטב הנפלא, מעטרת בפטרוזיליה טריה - והנה מנה עיקרית נפלאה.

קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)

69 קלוריות ל-100 גר' (ללא הפסטה)

8 מנות = 87 קלוריות למנה.

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים (ללא הפסטה).

* מילה על עץ השדה

את הסיפור המלא של עץ השדה אפשר לקרוא כאן. אני רק אומר - בגאווה גדולה ולמען הגילוי הנאות - כי מדובר בבני משפחה שלי. אמנם חורגים ומעט רחוקים, אך מאוד מאוד אהובים ויקרים לליבי. אנחנו כולנו נינים לאותה סבתא-רבא, רעייתו של הסבא שבו מתחיל הסיפור של עץ השדה.

על השמנים והמוצרים של עץ השדה אני ממליצה מכל הלב ובכל לב, כי הם מעולים שבמעולים ואף זכו לא פעם בפרסים יוקרתיים בתחום.

את המוצרים אפשר להזמין באתר של עץ השדה (קניה מקוונת או הזמנה טלפונית), והמשלוח יגיע אליכם עד הבית.

כלי עבודה

באתר זיפי אפשר למצוא גם סירים מעולים לפסטה (כאלה שהפסטה נשלפת במסננת וכל המים נשארים בסיר לבישול חוזר), וגם מחבתות נהדרות לרוטב.

אוהבים פירות ים?

46,630 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page