top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלט הגזר האגדי של שרון & רנה


בימים בהם היו לי קונדיטוריה וקייטרינג חלבי, הסלט הזה - סלט הגזר הזה - היה סלט הדגל שלנו.

לא היה ארוע בלעדיו, לא היה לקוח שלא ביקש אותו, והיו אומנים שלא היו עולים לבמה בלעדיו. וכך כתב לי אחד מהם:

“במילה אחת – התמכרתי.

לפשטידות? כן, לסלט תפוחי האדמה? כן, לסלט הפסטה? כמובן.

אבל אתן את ידי השמאלית הפורטת בעבור קערה של סלט הגזר האגדי של שרון ורנה.

הכל טעים בטירוף, מחכה להזדמנות הבאה.

יזהר”

אתם בודאי שואלים את עצמכם למה הוא בעצם מתכוון, מה כבר יכול להיות כל כך מיוחד בסלט גזר?

אז לכבוד יום העצמאות הבא עלינו לטובה, אני שמחה לשתף אתכם במתכון לסלט הגזר הנפלא הזה, שזוכה תמיד להצלחה. ונכון שיש לו גרסאות נוספות - מכירה, אבל זו הגרסה שלי ועליה אני ממליצה.

מה נצטרך?

6-8 גזרים טריים ויפים

75 גר’ פקאן סיני

125 גר’ חמוציות מיובשות (רצוי הסוג הלח יותר). 1/2 צרור כוסברה

אופציה - 1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק מאוד

לרוטב:

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כף דבש

1 כף מיונז (רק כף אחת, לא נורא)

1/4 כפית מלח

ומה עושים?

1. את הגזר חותכים לגפרורים. אפשר לעשות זאת במנדולינה או לקנות גפרורי גזר מוכנים בסופר. לא מומלץ לגרר במגרדת רגילה, זה ממש לא אותו הדבר. מעבירים לקערה.

2. את הפקאן הסיני קוצצים גס בסכין או דק יותר במעבד מזון. שתי האפשרויות תקפות. מוסיפים לקערה.

3. מוסיפים לקערה גם את החמוציות.

4. קוצצים דק את הכוסברה. מי שממש לא אוהב כוסברה יכול להחליף בפטרוזיליה. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל עדיין טעים ומוצלח; ומי שממש אוהב – יכול להוסיף קצת יותר. מוסיפים לקערה. (מוסיפים גם את הפלפל החריף, אם רוצים)

5. להכנת הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מטרפה קטנה עד שהתערובת אחידה לגמרי ואין גושים של מיונז.

6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. רצוי להשהות לשעה לפחות למיזוג טעמים. אחרי שעה – טועמים ומתעלפים. מגישים ומתפללים שיישאר משהו למחר…

הסלט יהיה במיטבו ביום הכנתו, אבל יישמר היטב בכלי סגור במקרר למשך יומיים-שלושה.

11,796 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page