top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

סלט ארטישוק כבוש


כהרגלי לקראת יום העצמאות אני מרעננת את רפרטואר הסלטים.

והפעם - סלט שאני אוהבת במיוחד - עם ארטישוק כבוש. לא משומר, לא קפוא, לא טרי, אלא כבוש.

מכיוון שהמוצר מיובא מאיטליה ואין לו כשרות - חפשו אותו במעדניות, ואני כבר אומרת - הוא לא זול, בכלל לא, אבל התוצאה שווה את ההשקעה.

בלי קשר - אני מתחקרת בינתיים את כל נושא כבישת הארטישוק, ועם קצת מזל - נוכל לעשות גם את זה בעצמנו בקרוב, חכו לעדכונים.

אבל בינתיים - הנה הסלט.

מה נצטרך?

3-4 תפוחי אדמה 3-4 ביצים 1 צנצנת גדולה של ארטישוק כבוש 2-3 כפות צלפים 3-4 כפות זיתי קלמטה 1/4 כוס עלי פטרוזיליה מיץ סחוט טרי מלימון אחד עסיסי

3 כפות מרינדה של הארטישוק

מלח, פלפל שחור גרוס

ומה עושים?

1. בסיר גדול עם כפית מלח מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במשך כ-30 דקות. בודקים שתפוחי האדמה מוכנים. שופכים את המים מהסיר ומחליפים במים קרים מאוד. חוזרים על פעולת החלפת המים פעמיים-שלוש.כדי לקרר את תפוחי האדמה והביצים במהירות, זה יקל על הקילוף בהמשך. לאחר מכן. מעבירים למסננת ומצננים היטב. אפשר גם לילה במקרר.

2. קולפים את תפוחי האדמה והביצים, חותכים לקוביות ושמים בקערה גדולה.

3. מסננים את הארטישוק (שומרים את המרינדה הנפלאה שלו להמשך). חותכים לרבעים לאורך ולקוביות ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים לקערה את הצלפים והזיתים (מגולענים וקצוצים גס) ומערבבים קלות.

5. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ומוסיפים לסלט (אם אין לכם זמן/סבלנות להפריד - אפשר פשוט לקצוץ גס).

5. מוסיפים את המרינדה והלימון, מלח (בזהירות!) ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.

6. מעבירים לצלחת הגשה, ומתענגים על כל ביס.

7. אפשר בהחלט להכין יום מראש ולשמור מכוסה היטב במקרר.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page