top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק בוטנים תאילנדי


שום דבר במראה הכתום, המוכר לכאורה, של המרק הזה לא מכין את הסועד להתפוצצות הטעמים שמחכה לבלוטות הטעם שלו.

המרק הזה הוא ממש לא מרק כתום סטנדרטי ואפילו לא דומה לזה. נתחיל מזה שאין בו בטטה, ולעומת זאת יש בו כמה מרכיבים מפתיעים מאוד ועושר טעמים מהמם.

אז אם אתם מחפשים לגוון קצת (או יותר מזה) - זה המרק בשבילכם.

גרסה אישית שלי לרעיון שנתקלתי בו לראשונה בבלוג המקסים מטבח מקומי של לימור לניאדו תירוש. הרעיון שבה את ליבי, והתוצאה - גם אם בגרסה אחרת מהמקור - מעולה. שווה לנסות.

מה נצטרך?

2 כפות שמן קוקוס

6 שיני שום קצוצות

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ (אין צורך לקלף)

1 למון-גראס קצוץ (החלק הלבן התחתון) (האמת היא שאני לא השגתי למון גראס והכנתי בלי, אבל נראה לי שלא כדאי לוותר...)

1-2 כפות מחית קארי אדומה

1.5 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות (לקנות 1.8 ק"ג, אחרי הקילוף תישאר בדיוק הכמות הנחוצה)

2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

6 כוסות ציר* או מים רותחים 1 פחית חלב או קרם קוקוס

1/2 צנצנת (כ-200 גרם) חמאת בוטנים חלקה

4 כפות רוטב צדפות (אפשר להחליף ברוטב דגים)

מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד גדול או 2 לימונים קטנים

1 כף רוטב סויה

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית כמון

להגשה:

עלי כוסברה

בוטנים גרוסים

1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק מאוד

*בענין הציר

אני משתמשת במרק צח (בשרי או צמחוני) מסונן שאני מוסיפה לו 2 אצות (של סושי) קרועות ו-5 ס"מ שורש זנגביל פרוס לטבעות. מביאה לרתיחה, מבשלת 5-10 דקות ומסננת.

האם אפשר להכין ציר מאבקת מרק? אני לא משתמשת באבקות, אבל אם אתם רגילים ואוהבים את הטעם - נראה לי שאפשרי, רק לא לשכוח את האצות והזנגביל.

ומה עושים?

1. בסיר גדול מחממים שמן קוקוס. מוסיפים שום, ג'ינגר ולמון גראס ומטגנים קלות על אש נמוכה (כדי שהשום לא ייחרך) במשך חצי דקה עד דקה.

2. מוסיפים מחית קארי, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.

הערה בענין מחית קארי: מחית קארי אדומה בד"כ חריפה. אם אתם חוששים מחריפות יתר - אפשר להשתמש בכף או כף וחצי מחית (לטעום בסוף ולהוסיף עוד קצת במידת הצורך), או להחליף במחית צהובה, שבד"כ פחות חריפה, אבל אז הצבע יהיה קצת פחות מרשים, לשיקולכם.

3. בינתיים קולפים וחותכים את הירקות, ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב.

4. מוסיפים את הנוזלים: חלב/קרם קוקוס וגם את הציר (או מים רותחים).

5. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 40-45 דקות בבעבוע עדין (בודקים שהגזר כבר רך).

6. מוסיפים את חמאת הבוטנים, רוטב צדפות, מיץ לימון, רוטב סויה וכל התבלינים. מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות (סה"כ שעה בישול).

7. טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.

8. מגישים על עלי כוסברה טריים, בוטנים גרוסים ופרוסות דקיקות של צ'ילי אדום.

עדכון חשוב לאחרונה (אוגוסט הלוהט) גיליתי שהמרק טעים להפליא גם כשהוא מוגש קר. ממש ממליצה!

2,774 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page